Χανιά | Η Γενική Συνέλευση Ακαδημιών της Ευρώπης στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

χανιά-η-γενική-συνέλευση-ακαδημιών-τη-685988

Από τις 5 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) η Γενική Συνέλευση των Ακαδημιών της Ευρώπης, μέλη του Δικτύου OIKOSNET EUROPE. Πρόκειται για ένα Δίκτυο, το οποίο περιλαμβάνει σήμερα περίπου 40 Χριστιανικές Ακαδημίες και Κέντρα Λαϊκών από 18 Χώρες της Ευρώπης, διαφόρων χριστιανικών ομολογιών.

Το θέμα προβληματισμού της Συνέλευσης, η οποία θα διεξαχθεί στο πλαίσιο εορτασμού των 50 χρόνων δράσης και προσφοράς της ΟΑΚ, θα είναι α) το  μέλλον της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και β) η οικονομική κρίση στην Ελλάδα μέσα «από μία διαφορετική ματιά».

Εισηγήσεις θα κάνουν οι Καθηγητές Δρ Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ), με θέμα: «Προκλήσεις και ευκαιρίες για την Ευρώπη και ο ρόλος της Ελλάδος στην Ε.Ε.» και ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Δρ Κωνσταντίνος Μελάς, με θέμα: «Σκέψεις και προβληματισμοί για τις δυνατότητες μετατροπής της βαθιάς κρίσης σε ευκαιρία».

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις καινοτόμες δράσεις των νέων, οι οποίοι παραμένουν στην Κρήτη και δεν μετανάστευσαν στο εξωτερικό. Ακόμη θα επισκεφθούν Ιερές Μονές, καθώς και την παλαιά πόλη των Χανίων, όπου θα τους παρατεθεί δείπνο εκ μέρους του Δήμου Χανίων.

Τις εργασίες της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου, με την παραπάνω θεματολογία, μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι το επιθυμούν και γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook