Χανιά | Η ανακοίνωση των αμερικανών για το ατύχημα στον Βλητέ | Τι δε λένε για το μεταφερόμενο σκάφος

Ανακοίνωση διευκρινιστικού χαρακτήρα για το περιστατικό που έλαβε χώρα το πρωί στο Βλητέ, με τη μεταφορά σε φορτηγό όχημα σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, δόθηκε από την διοίκηση της Αμερικανικής Βάσης (δείτε εδώ).

Η ανακοίνωση πάντως δεν διευκρινίζει τον τύπο του μεταφερόμενου σκάφους, ενώ δεν υπάρχει επίσης καμία αναφορά για το αν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για ένα τέτοιο εγχείρημα σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας του δήμου Χανίων, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή της ημέρας.

Πάντως όπως μπορεί κανείς να διακρίνει και στις φωτογραφίες το μεταφερόμενο σκάφος είναι επιχειρησιακού τύπου με ότι αυτό συνεπάγεται για την μεταφορά του μέσα από κατοικημένη περιοχή.

Η ανακοίνωση της Αμερικανικής Βάσης για το περιστατικό:

«Κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης μεταφοράς του εξοπλισμού από την Ναυτική Υποστήριξη δραστηριοτήτων της Σούδας Bay στο συγκρότημα Μαράθι ΝΑΤΟ Pier, ένας τράκτορας -ρυμουλκούμενος που φέρει ένα σκάφος γλίστρησε από το δρόμο.

Μια τοπική υπηρεσία ρυμούλκησης απεστάλη στην περιοχή και άνοιξε το δρόμο για το αστικό δίκτυο. Λυπούμαστε για οποιαδήποτε αναστάτωση που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία, ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος και  εκτιμώ την υποστήριξη και βοήθεια από τους Έλληνες συνεργάτες μας στην επίλυση του θέματος σε εύθετο χρόνο.»

“Below statement is in reference to the temporary road closure that
occurred this morning.

“During a scheduled transport of equipment from Naval Support Activity Souda
Bay to the Marathi NATO Pier complex, a tractor-trailer carrying a
watercraft slid off the road. A local towing service was dispatched to the
scene and has cleared the road for commuter traffic. We regret any
inconvenience caused to the local community as a result of this event and
appreciate the support and assistance from our Greek partners in resolving
this issue in a timely manner.”

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι διαβολο!!!Οι αμερκανοι λενε ότι το πηγαινανε στο Μαραθι!!!Εγω βλεπω και κατεβαινουνε την κατηφορα του Βλητε!!!!Από κει θα πανε στο μαραθι;;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ