Ζήσαμε τον πιο ζεστό Φεβρουάριο της δεκαετίας | Σε ποια περιοχή των Χανίων είχαμε 30.5 βαθμούς!

Ο πιο ζεστός χειμωνιάτικος μήνας της τελευταίας δεκαετίας ήταν ο φετινός Φεβρουάριος, σύμφωνα με τα στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας, όπως αυτά καταγράφηκαν από τον σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία τον Φεβρουάριο του 2016 σημείωσε άνοδο κατά 5,8 βαθμούς περισσότερους από τον μέσο όρο, φτάνοντας τους 30,5 βαθμούς στον Αλικιανό Χανίων.

«Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα είχαμε πολύ περιορισμένες βροχοπτώσεις το πεντάμηνο Οκτωβρίου – Φεβρουαρίου, που είναι το πιο κρίσιμο για τα υδατικά αποθέματα», δηλώνει ο ερευνητής του Αστεροσκοπείου Κώστας Λαγουβάρδος στο ethnos.gr.

Συγχρόνως, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τα υδατικά αποθέματα όσο και για τις καλλιέργειες, καθώς παράλληλα με την ζέστη, η χώρα ζει και μια παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλο πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σοβαρό είναι το πρόβλημα με τις καλλιέργειες της Κρήτης, καθώς όπως σημειώνει ο καθηγητής Δενδροκομείας στο ΤΕΙ Σπύρος Λιονάκης, οι ελιές έχουν ήδη πετάξει βλάστηση χωρίς να ανθοφορήσουν, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει πως θα έχουν πρόβλημα με τον καρπό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ