Χανιά | Επιστολή Μαρκογιαννάκη σε Βαμβούκα για το Ιστορικό Αρχείο

istoriko arheioΚατά την επίσκεψή μου στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και τη συζήτηση που ακολούθησε, με θέμα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Αρχείο και τις προοπτικές ανάπτυξής του, μείζον και επιτακτικό αναδείχθηκε το ζήτημα της άμεσης ανεύρεσης χώρου για τη μεταστέγαση του αρχείου.
Δεδομένου ότι ο χώρος ο οποίος διατίθεται επί του παρόντος είναι πολύ μικρός, για να μπορέσει να υπάρξει μια αρχειοθέτηση και συντήρηση των πολυτίμων αρχείων, ούτως ώστε να αντέξουν στη φθορά του χρόνου, η οριστική επίλυση του κτηριακού προβλήματος αποτελεί προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για την ανάδειξη του πολύτιμου αρχειακού υλικού και τη διευκόλυνση της πρόσβασης του κοινού σε αυτό.

Όπως διαφαίνεται, ο Δήμος Χανίων δεν είναι κατ’ αρχάς αντίθετος στο να προβεί σε μια γενναία χειρονομία παραχώρησης ενός περιφερειακού δημαρχείου, στο οποίο θα μπορούσαν να μεταφερθούν τα αρχεία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ενώνω τη φωνή μου με τη διοίκηση και το προσωπικό του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, αλλά και με την τοπική κοινωνία, αφού καθολικό αίτημα, αλλά και αναντίρρητη υποχρέωσή μας είναι να διαφυλαχθεί και να προστατευθεί αποτελεσματικά ένας πνευματικός και πολιτιστικός θησαυρός του τόπου μας.
Σας καλώ να σταθείτε αρωγός στην προσπάθεια μεταστέγασης του Αρχείου και να επισπεύσετε τις διαδικασίες παραχώρησης του ως άνω αναφερομένου χώρου, προκειμένου το αναβαθμισμένο πλέον αρχείο να παραδοθεί σύντομα στους πολίτες και τους επισκέπτες των Χανίων.

zarpa.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠότε κλείνουν για Χριστούγεννα τα σχολεία και πότε ξανανοίγουν; Δες εδώ
Επόμενο άρθροΚρήτη | Τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ