Χανιά | Επίσκεψη του Αντώνη Μπαλωμενάκη στην Αρμενία | Video

χανιά-επίσκεψη-του-αντώνη-μπαλωμενάκ-362629

Στην Αρμενία βρέθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Αντώνης Μπαλωμενάκης στις 23 και 24 Απριλίου, συμμετέχοντας στις εργασίες του 2ο Παγκόσμιου Φόρουμ Ενάντια στο Έγκλημα της Γενοκτονίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ως αντιπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στην παγκόσμια αυτή συνάντηση καταδίκης κάθε γενοκτονίας, που διεξήχθη στην πρωτεύουσα Γιερεβάν, ο κ. Μπαλωμενάκης, απευθύνθηκε στο σώμα των αντιπροσώπων με ομιλία του, στην οποία τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Καταδίκη της γενοκτονίας σημαίνει καταδίκη και των κρατών που την υποθάλπουν, ανεξάρτητα πόσο ισχυρά θεωρούνται ή είναι. Η ομόθυμη αντίδραση των λαών είναι φυσικά αναγκαία, αλλά, κυρίως, απαιτείται ενεργοποίηση των διεθνών μηχανισμών τιμωρίας, έτσι ώστε όσα κράτη και ομάδες χρησιμοποιούν μεθόδους μαζικών εκτοπισμών, εκτελέσεων και τρομοκρατίας για να επιβάλλουν το δίκαιο του ισχυρότερου, να το σκεφτούν ξανά και ξανά».

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, ο κ. Μπαλωμενάκης τόνισε ότι «παρ’ όλο που η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα απροσδόκητα μεγάλο κύμα ανταποκρίθηκε με επάρκεια, σε εναρμόνιση με το διεθνές δίκαιο και χωρίς εκπτώσεις από τις αρχές του ανθρωπισμού».

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Αρμενία, ο κ. Μπαλωμενάκης είχε επίσης διμερείς επαφές με τον ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρο της Αρμενικής Βουλής κ. Σαρμαζάνωφ και με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ελληνικών σωματείων Αρμενίας κ. Αρκάδιο Χιτάρωφ.

Στην παγκόσμια συνάντηση καταδίκης της γενοκτονίας πήραν μέρος αρχηγοί κρατών και εκπρόσωποι των κοινοβουλίων πολλών χωρών, μέλη Κυβερνήσεων, και διεθνείς προσωπικότητες, ενώ με μια σεμνή όσο και επιβλητική τελετή που έγινε την Κυριακή στο μνημείο της Αρμένικης Γενοκτονίας, τιμήθηκε η μνήμη του 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων που είναι τα καταγεγραμμένα θύματα της βαρβαρότητας του τουρκικού κράτους.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Μπαλωμενάκη:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook