Χανιά | Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Ν.Δ και Βουλγαράκη για το παλιό ψυχιατρείο

Απάντηση δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, στους τοπικούς παράγοντες της ΝΔ αλλά και στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με χώρους του παλιού ψυχιατρείου και την παραχώρηση τους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την φιλοξενία προσφύγων.

Η ανακοίνωση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το κτιριακό συγκρότημα του πρώην Ψυχιατρείου παραχωρείται στον Δήμο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων διαπιστώνει με θετική έκπληξη ότι η Νέα Δημοκρατία επιτέλους ανακάλυψε τους Δημόσιους χώρους και τις ανάγκες της πόλης. Ξεσπαθώνει μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του Υπουργείου Άμυνας που υποτίθεται υφαρπάζει τον χώρο του παλιού Ψυχιατρείου.

Από κοντά και ο Αντιπεριφερειάρχης κος Βουλγαράκης που, αφού θέτει αστυνομικού τύπου ερωτήματα για τις προθέσεις της κυβέρνησης, εκφράζει το έκδηλο άγχος του μην τυχόν και στεγαστούν πρόσφυγες στα Χανιά.

Η χαρά όμως των Νεοδημοκρατών της πόλης μας κράτησε λίγο. Επιστολή του ΑΝΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Βίτσα, ξεκαθαρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για παραχώρηση του πρώην Ψυχιατρείου (αλλά και ανάλογων χώρων σε διάφορες περιοχές της χώρας) στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανάγκες που χρονίζουν. Το κτιριακό συγκρότημα του πρώην Ψυχιατρείου παραχωρείται στον Δήμο και οι ένοπλες δυνάμεις θα διαμορφώσουν (με δικά τους μέσα και έξοδα) τμήμα μόνο του χώρου για ενδεχόμενες ανάγκες φιλοξενίας προσφύγων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ας ασχοληθεί με τα συνήθη: τις εσωκομματικές ίντριγκες στην νεολαία και στο κόμμα της.

Οι δε τοπικοί άρχοντες ας συμβάλλουν άμεσα και συντονισμένα τόσο στις ανάγκες της πόλης, όσο και στα καθήκοντα που απορρέουν από τον Ανθρωπισμό και την Αλληλεγγύη.”

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ