Χανιά | Επίθεση Βουλγαράκη σε Σταθάκη και Βάμβουκα για το Παλιό Ψυχιατρείο

Σφοδρή επίθεση Κατά του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη και του δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα εξαπέλυσε με ανακοίνωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης μετά την γνωστοποίηση της απάντησης του ΤΑΙΠΕΔ και την παραχώρηση των χώρων του Παλιού Ψυχιατρείου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Βουλγαράκης μέσω της ανακοίνωσης του αναφέρεται σε «αδιαφανείς διαδικασίες»  όπου «ο Δήμαρχος Χανίων έρχεται σε συμφωνία με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γεώργιο Σταθάκη, για παραχώρηση στο Δήμο Χανίων; Άραγε για ποια μορφή αξιοποίησης;»

Η ανακοίνωση:

«Η απόφαση της Κυβέρνησης για παραχώρηση του πρώην Θ.Ψ.Π. Χανίων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για την σκοπιμότητά της, ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Από το 2012, με αλλεπάλληλες επιστολές μου, ως Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, σε συνεργασία με Φορείς του τόπου – Δήμο, ΕΒΕΧ, ΤΕΕ, Δικηγορικό Σύλλογο, Πολυτεχνείο, ΤΕΙ Κρήτης κλπ – (και όχι μεμονωμένα), ζητούσαμε την παραχώρηση του Θ.Ψ.Π. Χανίων για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της τοπικής κοινωνίας όπως, ενδεικτικά, η ανάγκη στέγασης των φοιτητών του Πολυτεχνείου, του ΤΕΙ, καθώς και ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου (ύστερα από την συνάντηση, και σύμφωνη γνώμη του, με τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης, και αποστολή σχετικού εγγράφου στις 20/11/2014).

Υπενθυμίζω ότι, μετά την με αρ. 250/28-5-14 απόφαση Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων & Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ 1387/τΒ/30-5-14) που είχε λάβει η προηγούμενη Κυβέρνηση, ασκήθηκε ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας αίτηση ακύρωσης με πρωτοβουλία της Περιφέρειας από κοινού με το Πολυτεχνείο και το ΤΕΙ Χανίων, σχετικά με το ζήτημα της παραχώρησης του παραπάνω ακινήτου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στις 16-4-2014 έλαβα απάντηση από το ΤΑΙΠΕΔ, στην οποία, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να σχεδιάσει την βέλτιστη μορφή αξιοποίησης, όπως ενδεικτικά αναφέρεται στην δημιουργία φοιτητικών εστιών σε τμήμα των κτιριακών εγκαταστάσεων (πχ στα κτίρια 6α, 6β, 6γ) καθώς και την ανακαίνιση λοιπών μη χρησιμοποιουμένων κτιρίων, και την μίσθωσή τους σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου φορέα, οι οποίες σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια. Εναλλακτικά θα μπορούσε να μετατραπεί το σύνολο του χώρου σε Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας της ευρύτερης περιοχής».

Επίσης, σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, διαβεβαίωσε δημόσια ότι η Κρήτη δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης όσον αφορά στη φιλοξενία προσφύγων.

Τι πραγματικά άλλαξε από τότε, και φτάνουμε στις πρόσφατες εξελίξεις, όταν με περίεργες και αδιαφανείς διαδικασίες ο Δήμαρχος Χανίων έρχεται σε συμφωνία με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γεώργιο Σταθάκη, για παραχώρηση στο Δήμο Χανίων; Άραγε για ποια μορφή αξιοποίησης;

Φίλος μεν ο Δήμαρχος Χανίων, φιλτάτη όμως η αλήθεια. Μετά το ευχαριστήριο του Δημάρχου προς τον κ. Σταθάκη, έρχεται το ΤΑΙΠΕΔ ακυρώνοντάς τους, και παραχωρεί το ακίνητο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με μοναδικό σκοπό την στέγαση των προσφύγων.

Σταθερή πολιτική στάση μου εδώ και χρόνια για τα μεγάλα θέματα του Νομού είναι να υπάρχει συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, συνδιαμορφώνοντας θέσεις με βάση το καλό και μόνο των Χανιωτών, και έτσι θα συνεχίσω.

Δεν υπηρετώ καμία σκοπιμότητα παρά μόνο το συμφέρον του τόπου.

Συνεπής στην πορεία μου από τότε που ανέλαβα καθήκοντα ως Αντιπεριφερειάρχης, θα συνεχίσω να υπηρετώ το συμφέρον αυτό και μόνο, με διαφάνεια, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις ή σκοπιμότητες, από όπου και αν προέρχονται. Θεωρώ δε ότι το ζήτημα των προσφυγικών ροών είναι πολυσύνθετο και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τρόπο αποσπασματικό, ερήμην των τοπικών κοινωνιών.

Είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον Χανιώτικο λαό να καταγγείλω τις ενέργειες και τις πρακτικές που δεν ωφελούν τον τόπο, αλλά υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.»

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ