Χανιά |  Επίθεση αδέσποτου στο Παλιό Λιμάνι τον έστειλε στο νοσοκομείο | Photos

χανιά-επίθεση-αδέσποτου-στο-παλιό-λ-432963

Μάστιγα τείνουν να γίνουν οι επιθέσεις αδέσποτων σκυλιών σε ανυποψίαστους περαστικούς στο κέντρο των Χανίων.

Μάλιστα δε είναι και λίγες οι περιπτώσεις που έχει κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα ατόμων από επίθεση αδέσποτου, όπως άλλωστε προκύπτει τόσο από την καταγγελία όσο και από σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpanews.gr

skyli-kataggelia-1Συγκεκριμένα αναγνώστης του zarpanews.gr με επιστολή του αναφέρεται σε επίθεση που δέχθηκε από αδέσποτο στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων , με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πάει στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις και πρώτες βοήθειες.

Στην επιστολή του συμπεριλαμβάνεται και σχετική έγγραφη αίτηση προς τον δήμο Χανίων,

Αναλυτικά:

skyli-kataggelia-2«Σας παραθέτω εγγραφή αίτηση και φωτογραφίες που κατέθεσα στο δήμο Χανίων στη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας κι Ανάπτυξης (που μπορούν να απευθύνονται οι συνδημότες μας) σήμερα το πρωι 28-9 και ημερα τρίτη σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε με αδέσποτο ζώο.

ΑΙΤΗΣΗ

Το Σάββατο, 24-09-2016 κι ώρα περί την μία τα μεσάνυχτα, διέσχιζα πεζός την πλατεία Τάλως στην Παλιά Πόλη των Χανίων, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας, είχα σταθμεύσει το αυτοκίνητο μου. Την ώρα εκείνη στην πλατεία βρίσκονταν πέντε περίπου αδέσποτα κι ιδιαιτέρως ανήσυχα σκυλιά. Σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς προηγούμενη όχληση ή πρόκληση προς αυτά, ένας σκύλος μεσαίου μεγέθους και χρώματος γκρι προς άσπρο, αφού με πλησίασε επιθετικά, με δάγκωσε, για περίπου 15 δευτερόλεπτα, προκαλώντας μου, πέραν των υλικών ζημιών, βαθύ τραύμα κι αμυχές, όπως αυτά απεικονίζονται στις συνημμένες φωτογραφίες. Αφού κατάφερα να ελευθερώσω το πόδι μου από την ορμητική συμπεριφορά του ζώου, κατευθύνθηκα στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου Χανίων, όπου μου συνταγογράφησαν την ενδεδειγμένη ένεση κι αντιβίωση για αυτές τις περιπτώσεις. Η επίσκεψη μου καταγράφηκε στο οικείο βιβλίο συμβάντων. Στο παρακείμενο του νοσοκομείου, φαρμακείο, από το οποίο προμηθεύτηκα τα συνταγογραφηθέντα, ο διανυκτερεύων φαρμακοποιός με ενημέρωσε για παρόμοιο περιστατικό, που σημειώθηκε νωρίτερα την ίδια μέρα, στην ίδια περιοχή.

Σας υπενθυμίζω ότι ο νόμος 4039/2012, ΦΕΚ Α΄15 02/02/2012 στο ένατο άρθρο του και στην πρώτη παράγραφο αυτού, ορίζει ότι:

  1. Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο…..

Ως εκ τούτου οι παραλείψεις και τα αποτελέσματα του περιστατικού αυτού δημιουργούν αστική ευθύνη του Δήμου Χανίων.

βάσει των γεγονότων αυτών και με ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μου

ΑΙΤΟΥΜΑΙ:

-Την άμεση ενεργοποίηση του Δήμου και των υπηρεσιών του, στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος των αδέσποτων ζώων της πόλης μας.

-Την προσπάθεια να εντοπιστεί το συγκεκριμένο ζώο, που αποτελεί κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία και τον εαυτό του και να ληφθούν μέτρα για την υγιή επανένταξη του κι ότι τυχόν άλλο προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία.»

zarpanews.gr

One thought on “ Χανιά |  Επίθεση αδέσποτου στο Παλιό Λιμάνι τον έστειλε στο νοσοκομείο | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook