Χανιά | Ενημέρωση & καταγραφή αναγκών στα σχολεία του Δήμου Κισάμου

sxoleia kisamosΕπισκέψεις σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κισάμου πραγματοποίησαν από κοινού την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Αντιδήμαρχος Κισάμου, αρμόδιος για θέματα Παιδείας και Σχολικών Επιτροπών κ. Βασίλειος Γλαμπεδάκης. Ειδικότερα, οι κ.κ. Σημανδηράκης και Γλαμπεδάκης επισκέφθηκαν, τα κάτωθι σχολεία:

•Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κισάμου (ΕΕΕΕΚ ΚΙΣΑΜΟΥ)

•Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Κισάμου

•Ενιαίο Λύκειο Κισάμου

•1ο Γυμνάσιο Κισάμου καθώς και το

•Δημοτικό Σχολείο Έλους, συνοδευόμενοι και από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Βασίλη Κυριτσάκη.

Βασικός σκοπός των εν λόγω επισκέψεων, ήταν η ενημέρωση και η καταγραφή των λειτουργικών αναγκών και των προβλημάτων των σχολικών μονάδων και η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης σε θέματα υποδομών των σχολείων και πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής και του κ. Γλαμπεδακη.

Όπως επισημάνθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σημανδηράκη και τον Αντιδήμαρχο κ. Γλαμπεδάκη, η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, σε συντονισμό πάντοτε με τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δύναται να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες αντιμετώπισης και επίλυσής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες στην περιοχή. Παράλληλα, τόνισαν πως τόσο η Περιφέρεια Κρήτης όσο και η νέα Δημοτική Αρχή θέτουν σε υψηλή προτεραιότητα τα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης.

Μειωμένη η χρηματοδότηση των Δήμων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων

Την ίδια στιγμή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έκανε σαφές πως παρά τις μειωμένη χρηματοδότηση που διαθέτει το Κράτος προς τους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές, ο Δήμος Κισάμου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των σχολείων (θέρμανσης, φωτισμού, ύδρευσης, τηλεφώνου, αποχέτευσης, αγοράς αναλώσιμων υλικών κλπ) καθώς και για την εκτέλεση όσο το δυνατόν περισσότερων έργων επισκευής και συντήρησης των σχολείων και του κάθε είδους εξοπλισμού τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ