Χανιά | Δύο ερωτήσεις από τον Μαρκογιαννάκη

markogiannakisΕρωτήσεις για την Υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Κισάμου και για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χανίων, απευθύνει προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ και Αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Στις ερωτήσεις του ο Χανιώτης βουλευτής αναφέρει:

«ΘΕΜΑ: «Υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Κισάμου Χανίων».

Το Κέντρο Υγείας Κισάμου εδώ και μήνες υπολειτουργεί, λόγω σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οδηγούς ασθενοφόρων και εν γένει υλικοτεχνική υποδομή, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να είναι ανάστατη.

Σημειωτέον ότι το εν λόγω Κ.Υ. καλύπτει μια περιοχή 12.000 περίπου μονίμων κατοίκων, αριθμός που διπλασιάζεται κατά τη θερινή περίοδο εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης επισκεπτών.

Δεδομένου ότι η ολιγωρία εκ μέρους της πολιτείας, όταν διακυβεύεται το πολύτιμο αγαθό της υγείας, μπορεί να επιφέρει ολέθριες συνέπειες για τη ζωή των συμπολιτών μας, κρίνεται επιβεβλημένη η αποφασιστική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Υγείας, εάν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση κάλυψη των ως άνω περιγραφομένων κενών στο Κέντρο Υγείας Κισάμου Χανίων.

ΘΕΜΑ: «Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χανίων».

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από την  έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στην  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χανίων παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, οι οποίες εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 350 κενές θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων.

Αναμφίβολα, η έγκαιρη κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών αποτελεί προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ, προκειμένου όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας των Χανίων – μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί – να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στο μορφωτικό αγαθό με τις άλλες περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα στην κρισιμότατη για την περαιτέρω εξέλιξη του μαθητικού δυναμικού πρωτοβάθμια βαθμίδα.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, εάν προτίθεται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση κάλυψη των ως άνω περιγραφομένων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Χανίων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Βουλευτής Ν.Δ.− Χανίων»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ