Χανιά | Δωρεάν από φέτος οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΔΟΚΟΙΠΠ | Τι άλλάζει στη μοριοδότηση

χανιά-δωρεάν-από-φέτος-οι-βρεφονηπιακ-538789

Την απαλοιφή των τροφείων για όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες οικογενειών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ για το σχολικό έτος 2017 – 2018 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στην σημερινή του συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού, κ. Μανούσο Φοβάκη, φέτος θα γίνουν δεκτά περίπου 10% περισσότερα παιδιά, αφού η ένταξη όλων των σταθμών του Δήμου στο ΕΣΠΑ δίνει τη δυνατότητα για πρόσληψη περισσότερου προσωπικού.

Ακόμη, εγκρίθηκαν κάποιες αλλαγές στα κριτήρια για την εισαγωγή των παιδιών με τρόπο ώστε να πριμοδοτούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που είναι αποκλεισμένοι από το ΕΣΠΑ.

Σε αυτό στάθηκε στην τοποθέτηση της η κα Αγγελάκη μιλώντας για διάκριση σε βάρος των γυναικών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ενώ και ο κ. Σχοινοπλοκάκης σχολίασε την χαμηλή μοριοδότηση των ανέργων που τις αποκλείει έτσι από την αγορά εργασίας.

Ωστόσο, ο κ. Φοβάκης δικαιολόγησε την επιλογή, εξηγώντας ότι τα παιδιά των ανέργων επιλέγονται από το ΕΣΠΑ, από το οποίο είναι αποκλεισμένοι οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι.

Την ανάγκη για δωρεάν προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά χωρίς «προϋποθέσεις» και κριτήρια με τη δημιουργία δομών και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επεσήμαναν από την πλευρά τους οι παρατάξεις Σαρρή και Ρίζου.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται από τις 3 Ιουλίου έως τις 17 Ιουλίου. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στα τέλη Αυγούστου, ώστε να έχει προηγηθεί η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του ΕΣΠΑ και να μην δημιουργηθεί το περυσινό αλαλούμ με τις αλληλοκαλύψεις.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook