Χανιά | «Delivery» όπλων έκανε δραπέτης της Αγροτικής φυλακής της Αγιάς που συνδέεται με την Πόλα Ρούπα

χανιά-delivery-όπλων-έκανε-δραπέτης-της-αγ-483674
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο 36χρονος Γ.Χ. που συνελήφθη για 20 ένοπλες ληστείες, κυρίως σε σούπερ μάρκετ της Αττικής, ήταν γνωστός στις «ειδικές» υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και στην ΕΥΠ ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 2000.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έμπειροι σε θέματα τρομοκρατίας, αναφέρουν ότι ο 36χρονος δραστηριοποιούνταν ως «delivery» όπλων, τόσο για λογαριασμό του «Επαναστατικού Αγώνα» όσο και στη συνέχεια για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Πιθανολογείται ότι μετά την απόδρασή του από τις αγροτικές φυλακές Αγιάς, στην Κρήτη, τον Σεπτέμβριο του 2015, αναζητήθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που διεξήγαγε έρευνα –παράλληλα με εκείνη της Ασφάλειας– για τον εντοπισμό του. Κατά τη διάρκειά της, βρέθηκαν στοιχεία που τον συνέδεαν με την Πόλα Ρούπα.

Στο σπίτι της 48χρονης, εξάλλου, στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη, αστυνομικοί εντόπισαν δύο πολεμικά τυφέκια-καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μία επιθετικού τύπου), καθώς και σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων. Μολονότι τα αποτελέσματα των βαλλιστικών ερευνών δεν ανακοινώθηκαν, έγινε ανεπίσημα γνωστό ότι το ένα από τα πιστόλια είχε χρησιμοποιήσει ο Νίκος Μαζιώτης σε ένοπλη ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας και αργότερα η Ρούπα στη διάρκεια του αποτυχημένου σχεδίου απόδρασης του Μαζιώτη και μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

Στο σπίτι της 25χρονης συνεργού της Ρούπα, Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, στην οδό Αθανασίου Διάκου στον Αγιο Δημήτριο, αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένο μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αγγίζει τις 100.000 ευρώ και ερευνάται εάν προέρχονται από ένοπλες ληστείες που η 48χρονη διέπραξε το διάστημα που διέφευγε τη σύλληψη. Στα σπίτια των Ρούπα και Αθανασοπούλου βρέθηκαν ακόμη δέκα πλαστά δελτία ταυτότητας. Τα περισσότερα είναι παραποιημένα και έχουν φωτογραφία του Νίκου Μαζιώτη, ένα έχει φωτογραφία της Ρούπα και ένα της Αθανασοπούλου. Ιδιαίτερη σημασία για την Αντιτρομοκρατική φαίνεται να έχουν δύο πλαστά δελτία ταυτότητας που πιθανολογείται ότι ανήκουν σε συνεργούς της Πόλα Ρούπα με ενεργό συμμετοχή σε ληστείες και τρομοκρατικές επιθέσεις. Το πρώτο έχει στοιχεία Τριαντόπουλος Ευστάθιος και το δεύτερο Παπαδόπουλος Ιωάννης.

Εκτός των δύο κρησφύγετων σε Ηλιούπολη και Αγιο Δημήτριο, στη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν δύο κλειστά γκαράζ και μία εξοχική κατοικία στον Ωρωπό. Στο πρώτο, αστυνομικοί εντόπισαν εκρηκτικά και χειροβομβίδες, καθώς και δύο κλεμμένα αυτοκίνητα. Το δεύτερο γκαράζ στην οδό Προμπονά ήταν κενό και εκτιμάται ότι εκεί η 48χρονη και οι συνεργοί της θα μετέφεραν τα εκρηκτικά και τα Ι.Χ. από τη «γιάφκα» του Αλίμου. Αντιθέτως, το σπίτι στον Ωρωπό φέρεται να μην είχε ερευνητικό ενδιαφέρον και να χρησιμοποιείτο ως τοποθεσία διακοπών της Ρούπα με τον 6χρονο γιο της.

Πηγή : kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook