Χανιά | Διώχνουν την δημοτική κτηνίατρο μετά την ματαίωση των στειρώσεων

χανιά-διώχνουν-την-δημοτική-κτηνίατρ-612919

«Θύελλα» σηκώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την ματαίωση των στειρώσεων αδέσποτων σκύλων στο Δημοτικό Κτηνιατρείο που ήταν προγραμματισμένες για τις αρχές Νοεμβρίου αλλά δεν έγιναν μετά από άρνηση της κτηνιάτρου να παραστεί ως υγειονομική υπεύθυνη.Είχε προηγηθεί έγγραφο από τον πανελλήνιο κτηνιατρικό σύλλογο αλλά και κτηνιάτρους των Χανίων που δήλωναν κατά της πρακτικές των μαζικών στειρώσεων επισημαίνοντας κινδύνους για την δημόσια υγεία και την υγεία των ζώων (ΕΔΩ)Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Τετάρτης μετά από ερώτηση της παράταξης Σαρρή που ζητούσε να μάθει γιατί δεν προχώρησαν οι στειρώσεις, εφόσον υπήρχε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που τις ενέκρινε αλλά και πώς βρέθηκε η Αστυνομία στον χώρο του Δημοτικού Κτηνιατρείου την συγκεκριμένη ημέρα.Στην απάντησή του, ο Δήμαρχος Χανίων έκανε λόγο για μια «ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη» και συνέχισε: «διότι ενώ είχαμε πάρει μια απόφαση, καθόλα νόμιμη για να προχωρήσουν οι στειρώσεις, η κτηνίατρος αρνήθηκε να είναι παρούσα». Πρόκειται για δημοτική κτηνίατρο που έχει προσληφθεί για επτά μήνες στον Δήμο Χανίων, διάστημα για το οποίο είναι υγειονομικά υπεύθυνη για το κτηνιατρείο και βάσει του νόμου, έπρεπε να είναι παρούσα στις στειρώσεις για να κάνει τον προεγχειρητικό έλεγχο.

Μετά την στάσης της στο θέμα και αφού ακολούθησε μία σειρά από συστάσεις με τις οποίες δεν συμμορφώθηκε, ο Δήμος προχωρά σε καταγγελία της σύμβασής της, καθώς κρίθηκε ότι παραβιάζονται όροι της σύμβασης, όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος των οικονομικών, Μιχάλης Βλαχάκης.

«Δεν έχουν αποτέλεσμα οι στειρώσεις»

Εκ μέρους του πανελληνίου κτηνιατρικού συλλόγου, η κτηνίατρος Ντόρα Γαβριήλ πήρε τον λόγο στην συνεδρίαση και εξήγησε πως οι μαζικές στειρώσεις δεν έχουν αποτέλεσμα στον περιορισμό του πληθυσμού των αδέσποτων. «Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι γίνονται μόνο στειρώσεις, όμως το πρόβλημα επιδεινώνεται» ανέφερε, μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως επιβάλλεται η λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου.

Αναφερόμενη στις μαζικές στειρώσεις, υποστήριξε πως είχαν προγραμματιστεί 210 επεμβάσεις σε τέσσερις ημέρες από έναν κτηνίατρο, κάτι που αντιστοιχεί σε μία επέμβαση ανά 15 λεπτά.

Μπομπολάκη: «Ο αντιδήμαρχος μας μισεί»

Από την πλευρά της η φιλοζωική, διέψευσε ότι γίνεται αυτό, τονίζοντας πως επεμβάσεις γίνονται ανά μία ώρα.

Την ανύπαρκτη συνεργασία με τον Δήμο Χανίων κατήγγειλε από την πλευρά της η πρόεδρος της Φιλοζωικής, Νατάσα Μπομπολάκη. «Σίγουρα χρειάζονται και παράλληλες πράξεις αλλά οι στειρώσεις είναι απαραίτητες» τόνισε και συνέχισε λέγοντας πώς ο κ. Κονταξάκης από όταν ανέλαβε «μας μάχεται λυσσαλέα» δημιουργώντας διαρκώς προβλήματα στους φιλόζωους.

Συμπλήρωσε δε, πως είναι αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής η μη πραγματοποίηση των στειρώσεων καθώς είχε βρεθεί ιδιώτης κτηνίατρος που θα αναλάμβανε να πραγματοποιήσει εθελοντικά και τον προγεννητικό έλεγχο.

Κριτική από τις παρατάξεις

Ευθύνες στον Δήμαρχο επέρριψαν και οι παρατάξεις της μειοψηφίας, ζητώντας εξηγήσεις για τη ματαίωση των στειρώσεων και τονίζοντας πως πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook