Χανιά | Γιατί ματαίωσαν τη μελέτη για το 16ο Δημοτικό;

χανιά-γιατί-ματαίωσαν-τη-μελέτη-για-το-182100

16odimotiko1Να ματαιώσει τον διαγωνισμό για την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας του κτηρίου που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χανίων, με το σκεπτικό ότι τα προβλήματα των σχολικών μονάδων πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά και όχι αποσπασματικά και θεωρώντας ότι το πόσο που είχε προϋπολογιστεί ήταν πολύ μεγάλο.

Ωστόσο, η είδηση αυτή δεν ικανοποιεί τους γονείς των μαθητών και τους διδάσκοντες στο σχολείο που επισημαίνουν ότι το κτήριο δεν είναι ασφαλές, ειδικά μετά τον περυσινό σεισμό, κάτι που όπως λένε πιστοποίησαν οι μηχανικοί που έκαναν τις πρόσφατες επισκευές.

Υπενθυμίζουμε, ότι τα προβλήματα του κτηρίου είχε «φέρει» στο δημοτικό συμβούλιο ως μικρή μειοψηφία τότε, ο νυν Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, προσκομίζοντας φωτογραφίες με τα εκτεθειμένα στη βροχή και διαβρωμένα σίδερα.

Η σημερινή εικόνα του κτηρίου δεν είναι η ίδια καθώς προχώρησαν τα απαραίτητα… μπαλώματα, με εργασίες που εξωτερικά τουλάχιστον, κατέστησαν το κτήριο ασφαλές.

16odimotiko3

«Είναι αυτό που λέμε, απ’ έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα» είπε χαρακτηριστικά στο zarpa.gr, εκπαιδευτικός. Τόσο οι διδάσκοντες, όσο και ο σύλλογος γονέων, επισημαίνουν την ανάγκη η μελέτη να προχωρήσει άμεσα καθώς το κτήριο είναι πολύ παλιό και έχει πολλά προβλήματα και δεν καταλαβαίνουν γιατί να ματαιωθεί ο διαγωνισμός από την στιγμή που οι μελετητές έχουν ήδη καταθέσει τις προτάσεις τους.

«Δεν υπάρχει θέμα επικινδυνότητας» εφόσον οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης έχουν γίνει, διαβεβαιώνει από την πλευρά του ο Δήμαρχος, επικαλούμενος την πληροφόρηση που έχει από την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών. «Θεωρούμε ότι τα 60 και πλέον χιλιάδες ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί είναι πάρα πολλά και στόχος μας είναι να κάνουν τη μελέτη οι δικές μας τεχνικές υπηρεσίες», μας είπε χαρακτηριστικά, όταν του ζητήσαμε να εξηγήσει τους λόγους αυτής της απόφασης. «Ήδη οι υπηρεσίες δίνουν έναν αγώνα δρόμου για την τακτοποίηση των δημοτικών κτηρίων και κατ’ επέκταση των σχολικών μονάδων, προσπαθώντας να προλάβουμε τις προθεσμίες καθώς η προηγούμενη δημοτική Αρχή είχε αδιαφορήσει», σχολίασε και δεσμεύτηκε ότι στην συνολική αντιμετώπιση του θέματος, θα δοθεί προτεραιότητα στο 16ο ΔΣ.

Η παράταξη Σκουλάκη

Να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, σκοπεύει, η παράταξη της πρώην Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα, οι κυρίες Χρυσούλα Χατζηδάκη και Μαρία Κοκκινάκη που μετέχουν στην οικονομική επιτροπή, καταψήφισαν την εισήγηση και εξέφρασαν την άποψη ότι ο διαγωνισμός πρέπει να συνεχιστεί κανονικά καθώς αποτελεί ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου.

zarpa.gr

3 thoughts on “Χανιά | Γιατί ματαίωσαν τη μελέτη για το 16ο Δημοτικό;

  1. Στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι εργασίες που απαιτούνταν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έφερε στο φως ο σεισμός του Οκτώβρη του 2013. Εκκρεμεί ο έλεγχος στατικότητας του κτηρίου, που θα πραγματοποιηθεί διαφορετικά όπως πληροφορηθήκαμε, και εργασίες συντήρησης, όπως εσωτερικοί ελαιοχρωματισμοί, μόνωση ταράτσας και άλλα. Για την ασφάλεια του κτηρίου είναι υπεύθυνοι οι αρμόδιοι φορείς. Αυτοί ελέγχουν, αυτοί βάζουν την υπογραφή τους. Γονείς και δάσκαλοι πιέζαμε, πιέζουμε και θα πιέζουμε για τα αυτονόητα, ανεξάρτητα από ποια είναι η Δημοτική Αρχή.
    Μαρία Κρέτση από Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 16ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook