Χανιά | Γενικό Λύκειο Αλικιανού: 2η διεθνική συνάντηση καθηγητών

χανιά-γενικό-λύκειο-αλικιανού-2η-διεθ-536666

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η διεθνική συνάντηση καθηγητών από σχολεία πέντε χωρών  της Ευρωπαϊκής ένωσης (Ουγγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία και Ελλάδα) τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα  ERASMUS + “E.P.E.C.  Education  Profession and European citizenship”.  Από την Ελλάδα συμμετέχει το Γενικό Λύκειο Αλικιανού το οποίο είναι και συντονιστής του προγράμματος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πόπραντ της Σλοβακίας  από 10 έως  12 Μα:ιου . Την αντιπροσωπεία του Γενικού Λυκείου Αλικιανού  αποτελούσαν δύο καθηγητές  που ανήκουν στην παιδαγωγική ομάδα που είναι  υπεύθυνη για την  υλοποίηση του προγράμματος  ο κ. Κουμάκης Κυριάκος  και κ. Νικολάου Ιωάννης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ξενάγηση και ενημέρωση για τις δραστηριότητες του τοπικού σχολείου. Επίσης παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν  από στους συμμετέχοντες καθηγητές μια σειρά από παιδαγωγικά θέματα όπως η εξατομικευμένη μάθηση , η αξιολόγηση των μαθητών η αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας διαχείριση κρίσεων κ.α. Σε κάθε θέμα έγινε ενημέρωση για τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε χώρα καθώς και ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων καθηγητών. Τέλος κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε και η προετοιμασία των επόμενων ταξιδιών που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος σε Πολωνία, Σλοβακία και Ελλάδα .

Η επόμενη συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος θα είναι τον Οκτώβριο με επίσκεψη μαθητών και καθηγητών του Λυκείου Αλικιανού στην Πολωνία.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook