Χανιά | Βρίσκουν μόνο κατανόηση! Ανακοίνωση των καθηγητών του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου

Καμία ανταπόκριση δηλώνουν ότι δεν βρίσκουν οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου σε ότι αφορά στο θέμα της μη έγκρισης δυο τμημάτων ειδικότητας της Γ’ τάξης του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου (Οικονομίας και Σχεδιασμού εσωτερικών χώρων).

Σε σχετική τους ανακοίνωση σημειώνουν επίσης πως «όλες οι ενέργειές μας προς το Υπουργείο Παιδείας προς το παρόν έχουν βρει μόνο… κατανόηση!»

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Καθηγητών του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

Επανερχόμαστε στο θέμα της μη έγκρισης δυο τμημάτων ειδικότητας της Γ’ τάξης του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου (Οικονομίας και Σχεδιασμού εσωτερικών χώρων).

Ενημερώνουμε ότι όλες οι ενέργειές μας προς το Υπουργείο Παιδείας προς το παρόν έχουν βρει μόνο… κατανόηση! Στην πράξη και παρά τις ενέργειές μας δεν έχει προχωρήσει η έγκριση των τμημάτων με αποτέλεσμα:

  • οι μαθητές των τμημάτων αυτών της Γ’ Λυκείου να είναι «όμηροι» αυτής της πραγματικότητας, να μην ξέρουν τι να κάνουν σε χρονιά πανελλαδικών εξετάσεων και να βρίσκονται σε αναβρασμό.
  • το σχολείο να υπονομεύεται σοβαρά στην κρίσιμη στιγμή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Διαπιστώνουμε κώφευση και έλλειψη πραγματικής διάθεσης επικοινωνίας από το Υπουργείο Παιδείας!

Δεν πρόκειται να αναφέρουμε αναλυτικά πάλι όλη τη σχετική επιχειρηματολογία μας.[Παραπέμπουμε κάθε ενδιαφερόμενο στη σχετική ανακοίνωσή μας (δες εδώ).]

Τονίζουμε όμως τα εξής:

Εμείς δεν αποδεχτήκαμε το κλείσιμο του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και ουσιαστικά του σχολείου μας το 2013 από την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Αντίθετα συμβάλαμε με τον αγώνα μας στην επανένταξη του Τομέα στο σχολείο και άρα στη στήριξή του. Δεν πρόκειται λοιπόν να δεχθούμε ούτε τώρα όμοιες πολιτικές υπονόμευσης από ένα Υπουργείο που ισχυρίζεται ότι στηρίζει την επαγγελματική εκπαίδευση· ουσιαστικά όμως καταδικάζει μαθητές είτε στην ποινή της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος είτε σε αναγκαστική επιλογή  διαφορετικού προσανατολισμού στις σπουδές τους!

Είμαστε αντίθετοι με μια κακώς εννοούμενη οικονομία που:

  • οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη μαθητική διαρροή (υπενθυμίζουμε ότι μαθητές από τα μη εγκεκριμένα τμήματα δήλωσαν ότι θα σταματήσουν το σχολείο)
  • υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών
  • αποδυναμώνει το σχολείο μας.

Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε σταθερά και με αξιοπρέπεια για την έγκριση των  τμημάτων Οικονομίας και Σχεδιασμού στη Γ’ τάξη του σχολείου μας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ