Χανιά | Βάμβουκας: Μεγάλη επιτυχία η χρηματοδότηση με 2,5 εκατ. ευρώ για την νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη

χανιά-βάμβουκας-μεγάλη-επιτυχία-η-χρη-704463

Ως μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε την χρηματοδότηση με το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, που αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα το zarpanews.gr, (δείτε εδώ) για την δημιουργία της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

Ο κ. Βάμβουκας, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, σημείωσε μεταξύ άλλων πως η δημιουργία της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα αποτελέσει ένα κεντροβαρικό σημείο, τόσο για τον πολιτισμό της πόλης, όσο και για την επαφή των δημοτών με τις νέες τεχνολογίες.

Ανέφερε επίσης ότι οι παρεμβάσεις στο διατηρητέο κτίριο της οδού Τζανακάκη, το οποίο θα φιλοξενήσει την νέα βιβλιοθήκη θα έχουν ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας.

Σκοπός της πρότασης χρηματοδότησης είναι η ανάπλαση του διατηρητέου κλασικού κτιρίου που όπως είναι γνωστό βρίσκεται στην κυριότητα του δήμου Χανίων, η αναστήλωση και η επανάχρηση του, και η απόδοση του στους πολίτες καθώς και στους επισκέπτες ως μια σύγχρονη ψηφιακή βιβλιοθήκη.

Η πρόσοψη της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης επί της Τζανακάκη:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, «η δημιουργία της Νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός, αφού θα αποτελέσει τον “πυρήνα” του πολιτισμού της πόλης μας και θα φέρει τους Δημότες σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες.

Η Δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου κατάφεραν με επίμονους και κατάλληλους χειρισμούς να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, από το “ΕΣΠΑ 2014 – 2020”, που χειρίζεται το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Με αφορμή το σημαντικό αυτό γεγονός, η Δημοτική αρχή Χανίων παραχώρησε συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη (20/6) το μεσημέρι στην αίθουσα “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Το “παρών” έδωσαν ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Φραγκάκης, οι Αντιδήμαρχοι Χανίων και Υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook