Χανιά | Αύξηση 20% στις προκρατήσεις των Σκανδιναβών σύμφωνα με τον CEO της Apollo

χανιά-αύξηση-20-στις-προκρατήσεις-των-σ-527917

Με ιδιαίτερα θετικά μηνύματα από την Σκανδιναβική αγορά ανοίγει η φετινή τουριστική περίοδος στα Χανιά, όπως επισημάνθηκε στην ετήσια εκδήλωση του τουριστικού οργανισμού Apollo, για την βράβευση των καταλυμάτων που λάτρεψαν οι περυσινοί επισκέπτες.«Τα Χανιά είναι ο σημαντικότερος προορισμός της Apollo. Τα μηνύματα για την φετινή περίοδο είναι πολύ θετικά. Καταγράφεται αύξηση στις προκρατήσεις που φτάνει το 20% και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι» τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο CEO του ομίλου, Leif Vase Larsen. Όπως τόνισε, η οι Σκανδιναβοί έχουν ιδιαίτερα θετική γνώμη για τα ξενοδοχεία στα Χανιά: «Τα αγαπούν ιδιαίτερα γιατί τα περισσότερα είναι οικογενειακές επιχειρήσεις και αυτό τους επιτρέπει να χτίζουν προσωπικές σχέσεις, να νιώθουν τον τόπο… Γι΄ αυτό έρχονται και ξανάρχονται», τόνισε.Αισιοδοξία ξενοδόχων

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή η εκδήλωση δεδομένου ότι δίνει σε όλους μας το έναυσμα να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες και τις υποδομές μας, να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και να καθιερώσουμε τα Χανιά ως έναν πολύ σημαντικό προορισμό» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Μανώλης Γιαννούλης.

Ο ίδιος, μετέφερε την συγκρατημένη αισιοδοξία που επικρατεί στον κλάδο για την φετινή περίοδο. Ερωτηθείς σχετικά, παραδέχτηκε πως υπάρχει μία σημαντική ωφέλεια από τα γεωπολιτικά ζητήματα της Τουρκίας, «αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο» σχολίασε και προσέθεσε: «Το ζητούμενο είναι εμείς ως προορισμός να είμαστε δυνατοί, να είμαστε αυτόνομοι και να έχουμε μία ισχυρή παρουσία».

Από τη μεριά του, ο γραμματέας της Ένωσης Κυριάκος Παπαδάκης τόνισε: «Είμαστε συντηρητικά αισιόδοξοι καθώς τα μηνύματα είναι αρκετά καλά αλλά μέχρι να κλείσει η σαιζόν δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα» και εξήγησε πως λόγω της αύξησης στη φορολόγηση των ξενοδοχείων, είναι αδύνατο να υπολογίσει κανείς το εάν και σε τι ποσοστό η αύξηση στις αφίξεις θα μεταφραστεί σε αύξηση των εσόδων.  «Το 2016 λόγω του διπλασιασμού του ΦΠΑ ενώ οι αφίξεις αυξήθηκαν, τα έσοδα μειώθηκαν. Ελπίζουμε φέτος να μην συμβεί το ίδιο» ανέφερε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook