Χανιά | Αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν για το Σταυρό στο Ενετικό Λιμάνι | Photos

χανιά-αψήφησαν-το-κρύο-και-βούτηξαν-γι-199882

agiasmos Με την καθιερωμένη λαμπρότητα και παρά το δριμύ ψύχος πραγματοποιήθηκε στα Χανιά το πρωί ο Αγιασμός των Υδάτων.

agiasmos Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την  Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμός στον Μητροπολιτικό Ναό των   Χανίων και αμέσως μετά σχηματίστηκε πομπή που κατευθύνθηκε προς το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

???????????????????????????????Παρά το τσουχτερό κρύο αρκετοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης αλλά και που ακολούθησαν την πομπή προς το Παλιό Λιμάνι για να παρακολουθήσουν την ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

???????????????????????????????Δεν ήταν επίσης λίγοι και οι τολμηροί που τήρησαν το έθιμο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό.

???????????????????????????????Σημειώνεται πάντως πως εξαιτίας της κακοκαιρίας και των ανέμων που έπνεαν στο Ενετικό Λιμάνι η τελετή κατάδυσης του Σταυρού δεν πραγματοποιήθηκε στο σημείο που γίνονταν όλες τις προηγούμενες χρονιές, δηλαδή μπροστά από το Γιαλί Τζαμισί , αλλά πραγματοποιήθηκε στο σημείο μπροστά από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

???????????????????????????????Το παρόν στις σημερινές εκδηλώσεις έδωσαν οι Βουλευτές της Ν.Δ κ.κ Μαρκογιαννάκης, Βολουδάκης και Βιρβιδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook