Χανιά | Αυτή είναι η μοναδική ταβέρνα που βραβεύτηκε στους «Χρυσούς Σκούφους» | Photos

χανιά-αυτή-είναι-η-μοναδική-ταβέρνα-πο-131983

xrysostomosΗ 21η τελετή των Χρυσών Σκούφων πραγματοποιήθηκε με απόλυτη λαμπρότητα τη Δευτέρα 10 Μαρτίου στο ball room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», παρουσία πολλών προσωπικοτήτων αλλά και της υπουργού Τουρισμού, κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος βραβεύθηκαν τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας με τους Χρυσούς Σκούφους και με τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2014.

Σε αυτήν την κατηγορία, το μοναδικό βραβείο στα Χανιά πήγε στην ταβέρνα «Χρυσόστομος».

xrysostomos1Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται «Με έναν άψογο ξυλόφουρνο, μαγειρευτά αλλά και σχάρα, ο «Χρυσόστομος» κάνει στην ουσία χαρτογράφηση της κρητικής γευστικής παράδοσης και την τιμά με τον καλύτερο τρόπο.»

xrysostomos2Το zarpa.gr επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη κο Χρυσόστομο Ορφανουδάκη ο οποίος δήλωσε: «Μας ενημέρωσαν μέσω μιας επιστολής που λάβαμε λίγες μέρες πριν τα βραβεία. Έχουμε βραβευθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν και πρόκειται σίγουρα για μία σημαντική αναγνώριση της δουλειάς μας».

xrysostomos3Η διαδικασία επιλογής είναι πολύ απλή.  Γευσιγνώστες από τους «Χρυσούς Σκούφους» γυρνάνε όλη την Ελλάδα ψάχνοντας τις καλύτερες γεύσεις, τα καλύτερα εστιατόρια. «Έρχονται σαν απλοί πελάτες, παραγγέλνουν χωρίς να μας πουν από πού έρχονται και για ποιο λόγο, οπότε τις περισσότερες φορές ούτε που τους καταλαβαίνουμε.» λέει ο κ. Ορφανουδάκης και συνεχίζει: «Πάντα παραγγέλνουν λίγο απ’ όλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι παραγγέλνουν πολύ περισσότερα απ’ ότι θα παράγγελνε οποιοσδήποτε άλλος, δοκιμάζουν απ’ όλα, αλλά λόγω ποσότητας δεν μπορούν να τα καταναλώσουν. Δεν λένε τίποτα, δεν σχολιάζουν ούτε εκδηλώνονται στο αν τους άρεσε το φαγητό ή όχι, απλά ολοκληρώνουν το φαγητό τους, πληρώνουν και φεύγουν.»

xrysostomos4Τα βραβεία προκύπτουν εφόσον ένα μαγαζί συνδυάζει το καλό φαγητό, τη σωστή εξυπηρέτηση, τη σχέση τιμής – ποιότητας και πολλά άλλα. «Εμείς δίνουμε πολλή μεγάλη σημασία στις πρώτες ύλες, το κρέας που χρησιμοποιούμε είναι κυρίως δικής μας παραγωγής, ενώ επιλέγουμε πάντα προσεκτικά όλα μας τα υλικά καθώς και τους προμηθευτές μας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μαγαζιού είναι ο ξυλόφουρνος, όμως αυτό που σχολιάζουν όλοι είναι το προζυμένιο μας ψωμί που προσφέρουμε πάντα ζεστό με ελιές και γνήσιο ελαιόλαδο.»

xrysostomos5Στον «Χρυσόστομο» ξεχωρίζουν επίσης το οφτό αρνί, το τσιγαριαστό αλλά και οι γνήσιες, πεντανόστιμες σφακιανές πίτες.

xrysostomos8«Για μας πέρα από διαφήμιση είναι και μεγάλη αναγνώριση της δουλειάς μας αυτή η βράβευση. Ο κόσμος πάντως εκτός Χανίων που έρχεται στα μαγαζιά μας και εδώ αλλά και στα Μάρμαρα, πολύ συχνά μας λέει ότι μας βρήκε από το «Αθηνόραμα» που διοργανώνει τους «Χρυσούς Σκούφους» ή από άλλα έντυπα που αναφέρονται σε εμάς.

xrysostomos10Τελικά ποιο είναι το μυστικό; «Μια επιτυχία είναι σίγουρα αποτέλεσμα πολλών παραγόντων με πρώτο και κύριο το καλό φαγητό και τη σωστή εξυπηρέτηση. Ωστόσο θεωρώ ότι στον «Χρυσόστομο» έχουμε καταφέρει να είμαστε μια δεμένη ομάδα, η οποία, 8-9 χρόνια τώρα συνεργάζεται άψογα και με πολλή καλή διάθεση. Αυτό είναι για μένα το μυστικό και ο σωστός συνδυασμός. Καλό φαγητό, καλή διάθεση, σωστή ομάδα.»

xrysostomos6

xrysostomos7

One thought on “Χανιά | Αυτή είναι η μοναδική ταβέρνα που βραβεύτηκε στους «Χρυσούς Σκούφους» | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook