Χανιά | Αποχώρησαν οι διαδηλωτές από το Αεροδρόμιο – Θα ντύσουν στα μαύρα τον Δασκαλογιάννη

χανιά-αποχώρησαν-οι-διαδηλωτές-από-το-521174

Αποχώρησαν στις 6 και μισή περίπου το απόγευμα της Δευτέρας από το Αεροδρόμιο των Χανίων, οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να διαμαρτυρηθούν για την εκχώρηση του Αεροδρομίου στην Γερμανική Fraport (ΕΔΩ)20170410_174822_resized_1Πρόθεση των μελών της «Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρομίου Χανίων, Ι. Δασκαλογιάννης» ήταν να ντύσουν «στα μαύρα» την εικόνα του Σφακιανού αγωνιστή που έχει δώσει το ονόμά του στο Αεροδρόμιο.20170410_173641_resizedΩστόσο, φτάνοντας εκεί στις 3 περίπου το μεσημέρι, οι διαδηλωτές βρήκαν στη είσοδο ισχυρή αστυνομική δύναμη και μία κλούβα των ΜΑΤ που τους απαγόρευσε την είσοδο. Ακολούθησε αλαλούμ με τους επιβάτες να μετακινούνται πεζοί για εκατοντάδες μέτρα από και προς τους χώρους αφίξεων και αναχωρήσεων, εξαιτίας του αποκλεισμού της εισόδου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA20170410_173122_resized_1Η αερολιμενάρχης συνάντησε τους διαδηλωτές, στους οποίους διεμήνυσε την εντολή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να μην τους επιτραπεί η είσοδος και τους κάλεσε να ορίσουν μία ολιγομελή επιτροπή που θα έμπαινε μέσα και θα παρέδιδε το ψήφισμα με τα αίτημα της Πρωτοβουλίας. Αυτό ωστόσο δεν έγινε δεκτό με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να παραμείνουν για τρεις και πλέον ώρες στην είσοδο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤελικά αποχώρησαν στις 6 και μισή περίπου, αποφασίζοντας να «μαυροντύσουν» αύριο Μ. Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, την προτομή του Δασκαλογιάννη στο κέντρο της πόλης, να μεταβούν στη συνέχεια στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Νεάρχου, τον οποίο θεωρούν πολιτικά υπεύθυνο και να επιδώσουν ψήφισμα και αμέσως μετά στην Εισαγγελία, ζητώντας να αρθεί ο σε βάρος τους αποκλεισμός από τον χώρο του αεροδρομίου.

20170410_174822_resized_1Τέλος, όπως είπαν μέλη της Πρωτοβουλίας στο zarpanews.gr τις επόμενες ημέρες, σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να έχουν προηγηθεί ανακοινώσεις, θα γίνει «έφοδος» στο Αεροδρόμιο για να ολοκληρωθεί ο σημερινός σκοπός.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Αποχώρησαν οι διαδηλωτές από το Αεροδρόμιο – Θα ντύσουν στα μαύρα τον Δασκαλογιάννη

  1. Καλά κάνει η νεοφιλεύθερα Αριστερή κυβέρνηση και απαγορεύεται κάθε διαμαρτυρία από θερμοκέφαλους που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την μεγάλη επένδυση από τους φίλους μας Γερμανούς, οι οποίοι είναι τόσο ευγενείς ώστε καταδέχονται να τους δανείσουν οι Ελληνικές τράπεζες για να πληρώσουν τα Αεροδρόμια που αγοράζουν.
    Ε ρε γλέντια….
    ΖΑΡΠ και ΖΑΡΠ και ξανάΖΑΡΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook