Χανιά | Απονομή βραβείων αριστείας στο Πολυτεχνείο Κρήτης | Photos

χανιά-απονομή-βραβείων-αριστείας-στο-190250

polytexneio_xania2Για πρώτη φορά το Ιδρυμα “Limmat” απένειμε βραβεία αριστείας σε 3 αριστούχους αποφοίτους του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών “Περιβαλλοντική και Υγειονομική Μηχανική” της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Παράλληλα, τελετή πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Ο καθηγητής Γιώργος Καρατζάς έλαβε το βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας για το 2014 και ο καθηγητής Μάρκος Παπαγεωργίου το Βραβείο Αριστείας 2014, ενώ ανακηρύχθηκαν 18 νέοι διδάκτορες και έλαβαν το δίπλωμά τους 57 νέοι κάτοχοι μεταπτυχιακού του Πολυτεχνείου Κρήτης.

polytexneio1Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόοδο που έχει σημειώσει το Πολυτεχνείο από τότε που δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε πρόσφατη μελέτη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης η δουλειά των ερευνητών του Πολυτεχνείου Κρήτης αποδείχθηκε ότι έχει τη μεγαλύτερη απήχηση από όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια.

«Οι εξωτερικές αξιολογήσεις των Σχολών μας ήταν πολύ θετικές και αποδεικνύουν ότι η προσπάθεια για ποιοτική διαφοροποίηση και αριστεία πιάνει τόπο», σημείωσε ο κ. Διγαλάκης και συμπλήρωσε: «Η εξωστρέφεια είναι ο μόνος δρόμος για την επιβίωση και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου σήμερα που οι δημόσιες επιχορηγήσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις βασικές και ανελαστικές δαπάνες. Για τον σκοπό αυτό ενισχύουμε τις προσπάθειες των ερευνητών και των καθηγητών για την προσέλκυση ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων. Φέτος μάλιστα τα έσοδα του ιδρύματος ήταν περισσότερα από κάθε άλλη φορά από ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα».

Εμφανώς συγκινημένος ο καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος Γιώργος Καρατζάς που έλαβε το βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας για το 2014 σε αναγνώριση του διδακτικού του έργου σε προπτυχιακό επίπεδο κάλεσε τους αποφοίτους να ακολουθήσουν «αυτό που λέει η ψυχή τους».

polytexneio2Ο καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Μάρκος Παπαγεωργίου που έλαβε το Βραβείο Αριστείας 2014 σε αναγνώριση του ερευνητικού του έργου στον τομέα Αυτόματου Ελέγχου, Βελτιστοποίησης και Εφαρμογών για το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014, απευθυνόμενος προς τους αποφοίτους τους συνέστησε να ακολουθήσουν αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν και τους ευχαριστούν.

Τις υποτροφίες ύψους 10.000 ευρώ από το Κοινωφελές Ιδρυμα “Limmat” με έδρα τη Ζυρίχη απέσπασαν οι αριστούχοι απόφοιτοι του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών “Περιβαλλοντική και Υγειονομική Μηχανική” της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης οι Νικόλαος Σαββάκης, Σοφία Νεραντζάκη και Σωτηρία Πανακούλια.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης και διδακτορικών διπλωμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

polytexneio3Πηγή: haniotika-nea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook