Χανιά | Ανεβασμένες οι τιμές στα ξενοδοχεία τον Ιούλιο

xenodoxeioΜπορεί οι φορείς του τουρισμού και οι επιχειρηματίες να γκρινιάζουν διαρκώς για την χαμηλή ποιότητα του φετινού τουρισμού, αυτή όμως δεν δείχνει να τους εμποδίζει από το να αυξήσουν τις τιμές των δωματίων, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στην εποχή… της ανάπτυξης!

Συγκεκριμένα,  όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που δίνει η βάση δεδομένων της Trivago τον φετινό Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούλιο του 2013, στα Χανιά, η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση είναι 86 ευρώ, σε σχέση με 74 ευρώ πέρυσι, σημειώνεται δηλαδή αύξηση 16%.

Ανάλογες αυξήσεις παρατηρούνται σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς στις Κυκλάδες, το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα, ενώ μειωμένες είναι οι τιμές σε περιοχές όπου κυρίως προτιμούν οι Έλληνες τουρίστες, όπως διαπιστώνεται στο ρεπορτάζ που ακολουθεί από το iefimerida.gr

Ποιοι προορισμοί είναι οι πιο ακριβοί

Στις αυξήσεις, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Μύκονος με το ποσοστό αύξησης μέσων ξενοδοχειακών τιμών να σκαρφαλώνει στο 61% σε σχέση με τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης τον Ιούλιο του 2013 κυμαινόταν στα 200 ευρώ, ενώ τον Ιούλιο του 2014 ο ταξιδιώτης θα κληθεί να πληρώσει κατά μέσο όρο ανά διανυκτέρευση 322 ευρώ. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Λευκάδα με ποσοστό αύξησης 38% και με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται στα 109 ευρώ, έναντι 79 ευρώ τον περασμένο Ιούλιο.

Σε ποια νησιά παρατηρείται μείωση στις τιμές

Η μεγαλύτερη μείωση μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον Ιούλιο 2013 παρατηρείται στη Φολέγανδρο, έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της νεολαίας, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται ανά διανυκτέρευση στα 97 ευρώ έναντι 133 ευρώ τον προηγούμενο Ιούλιο (ποσοστό μείωσης 27%). Στη δεύτερη θέση των μειώσεων ακολουθεί ένας από τους αγαπημένους οικογενειακούς προορισμούς για διακοπές, οι Κουκουναριές της Σκιάθου. Το ποσοστό μείωσης αγγίζει το 24% και η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 108 ευρώ, έναντι 142 ευρώ τον προηγούμενο Ιούλιο. Στην τρίτη θέση ακολουθούν οι Σπέτσες, αγαπημένη επιλογή για μικρές αποδράσεις, με ποσοστό μείωσης μέσων ξενοδοχειακών τιμών στο 23% και τη μέση τιμή δίκλινου δωματίου ανά διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 139 ευρώ, έναντι 181 ευρώ τον περασμένο Ιούλιο.

διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 139 ευρώ, έναντι 181 ευρώ τον περασμένο Ιούλιο.

zarpa.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ