Χανιά | Αναφορά Μαρκογιαννάκη στον Υπουργό Οικονομικών για το Παλιό Ψυχιατρείο

χανιά-αναφορά-μαρκογιαννάκη-στον-υπο-130919

markogiannakisΑναφορά προς τον υπουργό οικονομικών, κ. Γ. Χαρδούβελη για τους χώρους του παλιού Ψυχιατρείου Χανίων απέστειλε ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Στην αναφορά του ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρει:

«Διεκδίκηση μέρους των κτηριακών εγκαταστάσεων του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων εκ μέρους του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Τ.Ε.Ι. Κρήτης/Σχολή Χανίων»

Με την αναφορά μου αυτή, σας διαβιβάζω σχετικό έγγραφο της Αντιπεριφέρειας Χανίων, διά του οποίου επαναδιατυπώνεται το αίτημα της ακυρώσεως της απόφασης μεταβίβασης του ακινήτου του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ και της μεταβίβασης μέρους των εγκαταστάσεών του στο Πολυτεχνείο Κρήτης και το Τ.Ε.Ι. Κρήτης/Σχολή Χανίων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση των φοιτητών/-τριών των ανωτέρω εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο ότι, πέραν των νομικών κωλυμάτων στα οποία προσκρούει η απόφαση μεταβίβασης, η παραχώρηση του κτηρίου στην τοπική κοινωνία, όπως άλλωστε έχει επανειλημμένα δεσμευτεί η Κυβέρνηση, θα ανακουφίσει ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα στην περιοχή των Χανίων, στην οποία ο φοιτητικός πληθυσμός ανέρχεται στις 7.000 άτομα.

Για τους παραπάνω λόγους, σας καλώ να εξετάσετε το περιεχόμενο των σχετικών επισημάνσεων.»

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook