Χανιά | Αναισθησία με επισκληρίδιο εφεξής στο Γενικό Νοσοκομείο

χανιά-αναισθησία-με-επισκληρίδιο-εφε-450496

Επισκληρίδιος αναισθησία εφαρμόζεται στις έγκυες από 1ης Ιουλίου 2017 στο Νοσοκομείο Χανίων, στο πλαίσιο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, αν και γεννάται το ερώτημα για την πρότερη κατάσταση στους τοκετούς της δημόσιας κλινικής.

Σε σχετικό Δελτίο Τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου ανακοινώνεται ότι «από την 01 Ιουλίου 2017 στην αίθουσα τοκετών του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» εφαρμόζεται –στις περιπτώσεις όπου απαιτείται- επισκληρίδιος αναισθησία, ώστε να επιτυγχάνεται ανώδυνος τοκετός.

Η παραπάνω τεχνική εφαρμόζεται στην διαδικασία εξέλιξης του φυσιολογικού τοκετού από εξειδικευμένο αναισθησιολόγο.

Με την εφαρμογή της επισκληριδίου αναισθησίας αναβαθμίζονται οι  παρεχόμενες υπηρεσίες του Γ.Ν. Χανίων, καθώς έως σήμερα η μέθοδος εφαρμόζονταν περιστασιακά».

Σε συμπληρωματική-διευκρινιστική τους ανακοίνωση σχετικά με την μη εφαρμογή της μεθόδου έως σήμερα, η Διοίκηση απαντά τα εξής:

«Η εφαρμογή της επισκληριδίου αναισθησίας στους φυσιολογικούς τοκετούς γίνονταν περιστασιακά έως σήμερα στο Γ. Ν. Χανίων καθώς απουσίαζαν σε μακροχρόνια άδεια (κύησης- αναρρωτική-ανατροφής παιδιών) τρεις γιατροί Αναισθησιολόγοι .

Μόλις επέστρεψαν στην υπηρεσία τους,  άμεσα  η Διεύθυνση του Αναισθησιολογικού Τμήματος ανέπτυξε την παραπάνω δραστηριότητα».

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Αναισθησία με επισκληρίδιο εφεξής στο Γενικό Νοσοκομείο

  1. Να σας πω εγω για την πρότερη κατάσταση, που γέννησα με φυσιολογικό τοκετό 2 παιδιά στο ΓΝ Χανίων.
    Με τη σοφια της φύσης και τις οδηγίες από τις μαίες, μπορούμε να γεννάμε μια χαρά και χωρίς φάρμακα. Και δεν ανηκω στην κατηγορια των νεο-χιπις που αρνούνται την ιατρική και την εξέλιξη της επιστήμης. Ο τοκετος είναι μια φυσιολογική διαδικασία, αυτό που χρειαζόμαστε έιναι έμπειρους και ξεκούραστους (!) γιατρούς για τη περίπτωση που κάτι πάει στραβα.
    Απο την άλλη φυσικά είναι ευχάριστο που το νοσοκομείο εξελίσσεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook