Χανιά | Αλλάζει ο κανονισμός παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων

χανιά-αλλάζει-ο-κανονισμός-παραχώρησ-254899
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με στόχο την επιβολή διαφάνειας αλλά και δικαιοσύνης στους όρους παραχώρησης και χρήσης των κοινόχρηστων χώρων στα Χανιά, η Δημοτική Αρχή, έχει ξεκινήσει την αναθεώρηση του σχετικού κανονισμού, ώστε να ψηφιστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο και να εφαρμοστεί του χρόνου.

Μάλιστα, ήδη έχει ολοκληρωθεί η ψηφιακή αποτύπωση των κοινόχρηστων χώρων για την Παλιά Πόλη και προχωρά η ίδια διαδικασία για την νέα πόλη και τους περιαστικούς δήμους. Σήμερα, ζητήθηκε από το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Χανίων, να προχωρήσει στη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα αναλάβει να συντάξει και να καταθέσει προτάσεις γνωμοδοτικού χαρακτήρα για το θέμα. Οι προτάσεις της επιτροπής θα ελεγχθούν από την τεχνική υπηρεσία και θα τεθούν σε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες. Στη συνέχεια, αφού ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Αστυνομία, Πυροσβεστική, κλπ) θα τεθούν προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι που -βάσει χρονοδιαγράμματος- θα γίνει τον Οκτώβρη.

«Βέβαια, προϋπόθεση για να πετύχουν όλα αυτά, είναι να λειτουργεί και το κλιμάκιο ελέγχου. Γιατί προς το παρόν δεν υπάρχει ελεγκτική υπηρεσία για τους κοινόχρηστους χώρους (τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα κλπ) με τα γνωστά αποτελέσματα», σχολίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Φραγγεδάκης, στο περιθώριο της άτυπης ενημέρωσης που έκανε στα μέλη της δημοτικής κοινότητας.

Σημειώνεται, ότι η σημερινή συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας για την ερχόμενη Παρασκευή στις 4 το μεσημέρι.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook