Χανιά | Αθώοι οι 2 διαδηλωτές της πορείας για τον 19χρονο Στράτο

χανιά-αθώοι-οι-2-διαδηλωτές-της-πορεία-539596

Πανηγυρική αθώωση επιφύλασσε την Τετάρτη (24/5) το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Κρήτης στους δύο διαδηλωτές που είχαν κριθεί ένοχοι πρωτόδικα για επεισόδια που φέρονται να προκάλεσαν στο περιθώριο μεγάλης διαδήλωσης διαμαρτυρίας για τις συνθήκες θανάτου ενός 19χρονου νέου, πριν από περίπου επτά χρόνια.

Πρόκειται για την υπόθεση του 19χρονου Στράτου Πατρικάκη, ο οποίος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή τον Οκτώβριο του 2010, μετά από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη σε τροχαίο ατύχημα στα Χανιά.

Μερικές ημέρες μετά το θάνατο του 19χρονου Πατρικάκη, είχε γίνει μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο των Χανίων, με τον κόσμο να διαμαρτύρεται για την «καταδίωξη υψηλών ταχυτήτων από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.», οι οποίοι είχαν πάρει στο κατόπι το νεαρό δικυκλιστή που προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο της αστυνομίας.

Το Πλημμελειοδικείο Χανίων είχε καταδικάσει σε πρώτο βαθμό δύο διαδηλωτές που συμμετείχαν στην επίμαχη πορεία.Πρόκειται για το μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης Νίκο Μαρκετάκη και έναν πρώην φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης 16 και 12 μηνών, αντίστοιχα, με τριετή αναστολή.

Σήμερα, ωστόσο, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τους έκρινε αμφότερους αθώους για τις πράξεις της αντίστασης και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Εξάλλου, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτη την εκδίκαση της έφεσης για την πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης και την παρέπεμψε στον αρμόδιο Εισαγγελέα για αρχειοθέτηση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στα δικαστήρια Χανίων έδωσε το παρών πλήθος πολιτών που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους δύο διωκόμενους άνδρες.

Πηγή: neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook