Χανιά | Έφριξαν με τον σκουπιδότοπο στον Μπάλο οι Γάλλοι του ριάλιτι | Photos

χανιά-έφριξαν-με-τον-σκουπιδότοπο-στο-550790

Στην περιοχή του Μπάλου για τις ανάγκες των γυρισμάτων του γαλλικού ριάλιτι βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες, παίκτες και μέλη της παραγωγής. Δυστυχώς όμως, έφυγαν με τις χειρότερες εντυπώσεις από τον «επίγειο παράδεισο» της Κρήτης, λόγω κυρίως των σκουπιδιών που αντίκρισαν (Photos).Ο Χανιώτης φωτογράφος και συνοδός της παραγωγής Γιώργος Μαζωνάκης (Έφορος Σπηλαιολογίας & Canyoning ΕΟΣ Χανίων), γράφει στο zarpanews.gr:

«Περιττό να σας περιγράψω τα σχόλια τους. Αλλα και γω ως νοήμων άνθρωπος το θεωρώ απαράδεκτο.

Ο τόπος αυτός όπως και τα Φαλασαρνα (και σαφώς και άλλες αντίστοιχες μεγάλες και μικρότερες αξιόλογες τοποθεσίες) είναι το προϊόν που πουλάμε προς το εξωτερικό για να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς σε αυτόν τον μικρό παράδεισο που λέγεται Κρήτη. Ακόμα περισσότερο ο τόπος αυτός είναι το σπίτι μας και δε μπορώ να το δεχτώ. Δεν ξέρουμε ποιος ευθύνεται για αυτήν την άσχημη εικόνα που είδα σε αυτή αλλά και σε δεύτερη επίσκεψη μετά από δυο εβδομάδες και αυτό είναι κάτι που πραγματικά δε θα έπρεπε να με απασχολεί. Σε δεύτερο επίπεδο είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν τουαλετες σε έναν τέτοιο χώρο και ο κόσμος να ψάχνει να βρει «καθαρό» θάμνο..Δεν καταλογίζω ευθύνη σε κανένα, δεν είναι αυτός ο σκοπός, αλλά χωρίς καμία δεύτερη σκέψη θα έπρεπε να είναι αριστος, ακόμα κι αν θα έπρεπε να καθαρίζουν εθελοντικά οι ίδιοι οι πολιτευόμενοι στους τόπους αυτούς, αλλά και οι εταιρίες που κερδοφορούν με την μεταφορά χιλιάδων πολιτών καθημερινά σε αυτά τα μέρη.Ως πολίτης προτείνω

1) να λειτουργήσουν το συντομότερο οι τουαλέτες (το αυτονόητο) αν δεν έχει γίνει ήδη.

2) να δημιουργηθούν μεγαλύτεροι χώροι για σκουπίδια ή ακόμα καλύτερα να εξαφανιστούν οι υπάρχοντες κάδοι στην παραλία και στο μονοπάτι ώστε να αναγκάζονται οι επισκέπτες να παίρνουν μαζί τους τα σκουπίδια στα καράβια ή στο σακίδιο τους μέχρι το αμάξι. Ως αποτέλεσμα θα είναι να μαθευτεί από τους επισκέπτες και κατά την επίσκεψη τους θα φέρνουν μαζί τους ότι πραγματικά χρειάζονται. Όσο υπάρχουν οι παρόντες καδοι, οι επισκέπτες θα βρίσκουν αφορμή να αφήνουν τα σκουπίδια τους, οι κάδοι θα γεμίζουν, τα σκουπίδια θα απλώνονται παντού όπως και τώρα.

3) σε κάθε περίπτωση οι εγκαταστάσεις τουαλέτας και απόρριψης σκουπιδιών όπου εν τέλει θα υπάρχουν, θα πρέπει να καλυφθούν με φυσικό παραπέτασμα όπως πχ καλαμίες ή ξύλινο κάλυπτρο.

4) οι οποιεσδήποτε παλαιός εγκαταστάσεις θα πρέπει να εξαφανιστούν και να μείνει ο τόπος κατά το δυνατόν χωρίς παρεμβάσεις.

5) τέλος, να μην δοθεί ξανά άδεια για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων. Σε άθεοι περίπτωση δεν πρόκειται ούτε στο ελάχιστο να καλύψει τις ανάγκες της κοσμοσυρροής κάθε ημέρας.Όλα τα παραπάνω με αυστηρό αλλά και συμβουλευτικό ύφος διότι βαρέθηκα να τα βλέπω και να μην προτείνω αλλαγές.

Ο τόπος είναι μαγικός από μόνος του. Ας βοηθήσουμε ώστε κάθε φωτογραφία επισκέπτη να γίνει διαφήμιση του τόπου μας, παρθένος και αυθεντικός όπως θα έπρεπε να είναι».zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook