Χανιά | Έτρεξαν και περπάτησαν για να σταματήσουν το Αλτσχάιμερ | Photos

χανιά-έτρεξαν-και-περπάτησαν-για-να-στ-588277

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer και με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη νόσο, το Κέντρο Ημέρας Νόσου Alzheimer Χανίων διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το απόγευμα της Τετάρτης, τον αγώνα τρεξίματος και ταυτόχρονα περίπατο μνήμης με κεντρικό σύνθημα «Τρέχω-Περπατώ & τη Μνήμη Διατηρώ».Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 6 από το 18.00 Γιαλί Τζαμισί με δύο διαδρομές 3.200 χιλιομέτρων και 600 μέτρων με δωρεάν συμμετοχή για όλους ενώ ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

«Εκτιμάται ότι μετά από 50 χρόνια, περίπου 130 εκ. άνθρωποι στον κόσμο θα πάσχουν από τη νόσο» ανέφερε σε δήλωσή της η κα Μαρία Τζανακάκη – Μελισσάρη, πρόεδρος τη Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer παραρτήματος Χανιών και προσέθεσε: Κάνουμε την σημερινή εκδήλωση με έναν σκοπό και μόνο, να φέρουμε κοντά όλους τους συμπολίτες μας και να βοηθήσουν στο έργο και τις υπηρεσίες που προσφέρει το κέντρο Alzheimer Χανίων. Όπως εξήγησε στο κέντρο προσφέρεται ό,τι πιο τελευταίο υπάρχει σε ψυχομετρικά τεστ και άλλες εξετάσεις, εντελώς δωρεάν για όλους.

«Πρόκειται για μια εκφυλιστική νόσο του εγκεφάλου, από τις πιο διαδεδομένες μορφές άνοιας. Συνήθως εμφανίζεται σε ηλικίες άνω των 65 ετών όμως διαρκώς επηρεάζει όλο και νεώτερους» ανέφερε από την πλευρά της η κα Μαρία Γλυνιαδάκη, κοινωνική λειτουργός του κέντρου, εξηγώντας ότι «Γι’ αυτό κάποιος μόλις δει τα πρώτα συμπτώματα πρέπει να επισκεφθεί τον ειδικό», Σε αυτά περιλαμβάνονται δυσκολία στην πρόσφατη μνήμη ή δυσκολία προσανατολισμού στον χρόνο και στον χώρο, σύγχυση. Το κέντρο Alzheimer Χανίων λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2006, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες σε όλους. Εξετάζεται οποιοσδήποτε που θεωρεί ότι έχει προβλήματα μνήμης και κάνει τρία ραντεβού με κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο και ψυχίατρο που βγάζει την διάγνωση. Ταυτόχρονα εξυπηρετούνται καθημερινά 18 – 20 ασθενείς που παρακολουθούν το πρόγραμμα του κέντρου που έχει στόχο την νοητική ενδυνάμωση και το οποίο σε συνδυασμό με την φαρμακοθεραπεία «κάνει θαύματα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook