Χανιά | “Έσκισαν” τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου | Πήραν το πρώτο βραβείο στο 3ο συνέδριο Chain Reaction

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων έλαβε μέρος το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στο 3ο Συνέδριο Chain Reaction, που έγινε στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα : «Φυσικές Επιστήμες και Διερευνητική Μάθηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», και απέσπασε το 1ο βραβείο .

Το πρόγραμμα Chain Reaction είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν πανεπιστήμια από 12 χώρες (Μ. Βρετανία, Ιταλία, Σλοβακία, Τουρκία, Βουλγαρία, Γαλλία, Σλοβενία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιορδανία, Γεωργία) μεταξύ των οποίων και το Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης με Υπεύθυνο τον Νίκο Χανιωτάκη. Συντονιστής είναι το Centre for Science Education, Sheffield Hallam University στη Μ. Βρετανία.

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος ομάδες μαθητών από 5 σχολεία της Β/μιας Εκπαίδευσης Κρήτης, τα οποία είχαν γίνει δεκτά από την τεχνική επιτροπή του προγράμματος.

Τον συντονισμό για την υλοποίηση του προγράμματος στο Μουσικό Σχολείο είχαν αναλάβει οι καθηγητές Ανδρεδάκης Γ. (Χημικός) και Χαλακατεβάκη Ειρ.(Μαθηματικός) που συνόδεψαν τους μαθητές στο συνέδριο μαζί με την διευθύντρια του σχολείου Παπουτσάκη Μ.

Τέλος ο κ. Ανδρεδάκης συμμετείχε με εισήγηση σε παρ/λη συνεδρία καθηγητών στο πλαίσιο του συνεδρίου, ενώ ομάδα μαθητών αποτελούμενη από τις: Κουνδουράκη Φ, Παπαδονικολάκη Μ. και Μανουσάκη Ε. πήραν μέρος στην έναρξη του συνεδρίου εκτελώντας μουσικά κομμάτια, την προετοιμασία των οποίων είχε αναλάβει η καθηγήτρια κ. Νικόλ Σουβατζή.

mousiko2Από το Μουσικό Σχολείο συμμετείχαν οι ομάδες μαθητών :

1. Αστροπαραγωγοί (Αράπογλου Λ., Παπαδημητρίου Σ., Σειρηνίδου – Σειρηνόγλου Α., Χιώτης Σ.)
2. Area 51 (Βλαζάκης Μ., Μάλμος Τ., Μανουσάκη Ε., Τσολάκης Χ., Χατζηδάκη Ε.)
3. Universe 5 (Μπέκου Ε., Πάγκαλου Λ., Νίνος Ν., Καμπουράκης Θ., Μαστοράκη Δ.)
4. Αστροκηπουροί (Ροδουσάκη Α., Παπαδονικολάκη Μ., Κουφογιαννάκη Ε, Μπουλταδάκης Γ.)

και η νικήτρια ομάδα, τα:
5. Διαστημικά Λουλούδια (Μπονάτος Ι., Κουνδουράκη Ευ., Διγαλάκης Ν., Λουκας – Λουκόπουλος Σ.)

Για τη νικήτρια ομάδα ακούστηκαν εξαιρετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή του Πανεπιστημίου όπως: «Ήταν άψογοι.», «Παρουσίαση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από παρουσίαση έμπειρων ερευνητών», «…έτοιμοι νέοι ερευνητές.».
Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διεθνές συνέδριο Chain Reaction.

Μπράβο παιδιά!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ