Χανιά | Έργα ανάπλασης σε οικισμούς του δήμου Αποκορώνου

χανιά-έργα-ανάπλασης-σε-οικισμούς-του-594719

Στα έργα ανάπλασης στoυς οικισμούς Κάβαλο, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου, Καλαμίτσι Αμυγδάλι πήγε την Πέμπτη 05/10/2017, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε εν εξελίξει έργα του δήμου, συνοδευόμενος από κλιμάκιο μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, επισκέφτηκε τα έργα ανάπλασης στoυς οικισμούς Κάβαλο, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου, Καλαμίτσι Αμυγδάλι και Τζιτζιφέ, τα οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, τα υπόψιν έργα ανάπλασης, προϋπολογισμού 460.000,00 €, αποτελούν έργα πνοής για τους οικισμούς, οι οποίοι αποτελούν πόλο τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με μεγάλη επισκεψιμότητα και μόνιμο πληθυσμό όλο το χρόνο. Επισημαίνεται ότι ο οικισμός Κάβαλος γειτνιάζει με τον σημαντικό υγροβιότοπο της Λίμνης Κουρνά και αυτός, όπως και οι οικισμοί Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Καλαμίτσι Αμυγδάλι, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδοσιακά οικιστικά σύνολα που βρίσκονται κοντά στην πολύ ανεπτυγμένη τουριστική ζώνη Βρύσσες – Γεωργιούπολη – Κουρνάς του Δήμου.

Ο δε οικισμός Τζιτζιφές παρουσιάζει πλούσια και ιδιαίτερα φορτισμένη από την εποχή των Κρητικών επαναστάσεων ιστορία, αποτελώντας ακμαίο οικισμό την εποχή της Ενετοκρατίας και Τουρκοκρατίας.

Με την κατασκευή των έργων δημιουργούνται οριοθετημένοι με φυσική σκίανση και αστικό φωτισμό χώροι πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα και οργανώνεται η κίνηση και προσωρινή στάθμευση οχημάτων, που διέρχονται ή επισκέπτονται τους οικισμούς. Επίσης βελτιώνεται σημαντικά η εικόνα των οικισμών, αναδεικνύοντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους. Τα παραπάνω αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά τόσο στη βελτίωση της ζωής των μόνιμων κατοίκων όσο και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στους οικισμούς προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook