Χανιά | Έντονη η παρουσία του Πολυτεχνείου Κρήτης στην Διημερίδα «Ρωτώ και Μαθαίνω»

χανιά-έντονη-η-παρουσία-του-πολυτεχνε-509606

Έντονη ήταν και φέτος η συμμετοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης στην Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Καθηγητές αλλά και φοιτητές βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο για να ενημερώσουν τα παιδιά που ενδιαφέρονται για κάποιο από τα τμήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης, αλλά και για να δείξουν την δουλειά τους, όπως το drone με νόηση που μεταφέρει φάρμακα

Ανάμεσα στους ομιλητές της Διημερίδας ήταν ο κ. Γιώργος Σταυρουλάκης, Αναπληρωτής Πρύτανης Υποδομών, Διασφάλισης Ποιότητας και Δια Βίου Μάθησης, ο οποίος μίλησε στον Super fm για την Υπολογιστική Μηχανική που διδάσκει και στην ουσία περιλαμβάνει αντοχή κτιρίων, αυτοκινήτων, γίνεται μέσα από τον υπολογιστή και εξετάζονται οι τάσεις, οι παραμορφώσεις είτε πρόκειται για μία κατασκευή, για το σασί ενός αυτοκινήτου είτε μία αρτηρία της καρδιάς μας.

stauropulakis«Πολλά από τα υπάρχοντα επαγγέλματα δεν θα υπάρχουν στο μέλλον, ενώ θα δημιουργηθούν πολλά νέα επαγγέλματα και είναι πολύ πιθανόν πάνω από το 40% των παιδιών που αυτή τη στιγμή είναι στο Δημοτικό, να δουλεύουν σε επαγγέλματα που δεν έχουν ακόμα δημιουργηθεί»

Αυτά τόνισε στον Super fm και στον Δημήτρη Παππά ο κ. Γιώργος Ατσαλάκης, καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, οικονομολόγος στο Εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης, στο πλαίσιο της
atsalakisΤο εργαστήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης αναλύει δεδομένα και κάνει προβλέψεις, κάτι που – σύμφωνα με τον κ. Ατσαλάκη- αποτελεί τον ορθότερο τρόπο για να παίρνουμε αποφάσεις.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook