Χανιά | Ένταση στη δίκη για την δολοφονία του 25χρονου στην εθνική οδό

χανιά-ένταση-στη-δίκη-για-την-δολοφονί-379296

Διεκόπη για την ερχόμενη εβδομάδα η δίκη του 36χρονου κτηνοτρόφου από τα Κεραμειά που έχει καταδικαστεί για την δολοφονία ενός 25χρονου ενώ βρισκόταν εν κινήσει με το αυτοκίνητό του, στην εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου, τον Ιανουαρίου του 2012.

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Κρήτης, όπου το πρωί της Πέμπτης  ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί η Έφεση του καταδικασθέντα, επικράτησε ένταση όταν από την πλευρά της υπεράσπισης ζητήθηκε αναβολή.

Στο άκουσμα του αιτήματος, η μητέρα του θύματος ξέσπασε σε φωνές καθώς επρόκειτο για την έκτη αναβολή της υπόθεσης, για την οποία, όπως υποστήριζαν οι συγγενείς, δεν είχαν ενημερωθεί. Από την πλευρά της υπεράσπισης, ο λόγος που ζητήθηκε αναβολή ήταν η απουσία του ενός εκ των δύο συνηγόρων, λόγω άλλης δίκης. Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να ξεκινήσει την διαδικασία και αμέσως να την διακόψει.

Πρωτόδικα, στον 36χρονο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 30 ετών και 10 μηνών, την οποία εκτίει στις φυλακές Χανίων. Του έχει αναγνωριστεί δε, το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενάντια στο οποίο έχει ασκήσει έφεση ο Εισαγγελέας Εφετών.

Η υπόθεση

Το περιστατικό συνέβη στις 27 Ιανουαρίου του 2012. Ο 25χρονος -επίσης κτηνοτρόφος- οδηγούσε το αγροτικό του όχημα στην εθνική οδό με κατεύθυνση τα Χανιά ενώ από πίσω ακολουθούσε σε άλλο όχημα ο 23χρονος αδελφός του, μάρτυρας της δολοφονίας με έναν ακόμα συνεπιβάτη.

Όταν βρισκόταν περίπου στο ύψος του κόμβου Μουρνιών, το άλλο όχημα τους πλησίασε, ο 36χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο αρκετές φορές τον 25χρονο και στη συνέχεια έφυγε με μεγάλη ταχύτητα. Το θύμα μεταφέρθηκε σε ελάχιστα λεπτά στο Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ ο δράστης αναγνωρίστηκε από το αδελφό του θύματος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook