Χανιά | Έκθεση φωτογραφίας της ομάδας «Οραστές»

χανιά-έκθεση-φωτογραφίας-της-ομάδας-244350

Afisa_smallΟ Δήμος Χανίων, η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2015» παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας «Οραστές» του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών «Παιχνίδια Φωτός»

 

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Νίκος Μπασιάς

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 03 Μαΐου 2015 στις 19:30 στην Πύλη Σαμπιονάρα (Μίνωος & Καλλεργών, Κουμ Καπί)

Διάρκεια Έκθεσης: 03, 04 και 05 Μαΐου 2015

Ανοικτά: Καθημερινά 19:00-21:30

Ελεύθερη είσοδος

Η λήψη μιας φωτογραφίας σημαίνει ότι χιλιάδες σκέψεις τρέχουν μέσα από το μυαλό μου, σημαίνει διαφυγή του πραγματικού κόσμου και καταδύσεις σε έναν άλλο κόσμο.

Η φωτογραφία σαν παιχνίδι, σαν εργαλείο για εξερεύνηση, φαντασία, θεραπεία, διασκέδαση, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεσαι, μιλάει την ίδια γλώσσα και δεν γνωρίζει φραγμούς.

Η φωτογραφία αποτελεί ένα είδος «γλώσσας» που επιτρέπει την οπτική επικοινωνία ανάμεσα σε ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Ωστόσο, είναι δύσκολο δύο ή περισσότερα διαφορετικά άτομα να προσεγγίσουν το ίδιο ακριβώς θέμα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αυτή η πολυπλοκότητα στην καλλιτεχνική απόδοση του θέματος στην τέχνη της φωτογραφίας δημιουργεί το παιχνίδι, «τα παιχνίδια φωτός».

«Τα παιχνίδια με το φως» σου ανοίγουν την πόρτα σε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο αντίληψης του κόσμου και της φύσης, μια νέα φιλοσοφία και ένα καινούριο τρόπο ζωής. Συνειδητοποιείς ότι μέχρι τότε απλά κοιτούσες χωρίς να βλέπεις, χωρίς να προσέχεις και χωρίς να αντιλαμβάνεσαι σε όλη της την έκταση την ομορφιά και το νόημα της φύσης.

Τις ώρες που περνάς πίσω από την φωτογραφική μηχανή, περιμένοντας υπομονετικά το φως καταλαβαίνεις την πραγματική σου θέση, το μέγεθος και την σημασία στην «μεγάλη εικόνα» που σε περιβάλει. Η φύση γύρω σου είναι αιώνια και πάντα βρίσκει στο τέλος τον τρόπο να διεκδικήσει αυτό που πάντα της ανήκε. Εμείς είμαστε απλοί επιβάτες, ένα pixel στην εικόνα αυτή. Συγκρίνοντας τα προβλήματα και τις ανησυχίες σου έχοντας στο μυαλό σου αυτή την αλήθεια, αυτή την κλίμακα, καταλαβαίνεις πόσο μικρά, εφήμερα και ασήμαντα είναι, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στην δύσκολη εποχή που ζούμε.

Η φωτογραφία και «το παιχνίδι με το φως», είναι ένας λόγος για να απολαμβάνεις την φύση σε όλη της την ομορφιά και μαγεία αλλά και το μέσο για να συλλέγεις εμπειρίες και αναμνήσεις. Μερικές φορές σου δίνει τη δυνατότητα να μετασχηματίσεις αυτές τις εμπειρίες και αναμνήσεις σε φωτογραφίες. Άλλες φορές παραμένουν απλά εικόνες μέσα στο μυαλό σου. Για μένα είναι εξίσου αληθινές και στις δύο περιπτώσεις.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook