Φόβοι για την υγεία του πάπα Φραγκίσκου: Είπε πως είναι άρρωστος

φόβοι-για-την-υγεία-του-πάπα-φραγκίσκο-245630

papasΦόβους για την κατάσταση της υγείας του δημιούργησε ο Πάπας Φραγκίσκος, όταν ζήτησε από το ποίμνιό του να προσευχηθεί για εκείνον. Όπως είπε στην ομιλία του στην ιστορική ιταλική πόλη Όστια, είναι «ηλικιωμένος και λίγο άρρωστος».

«Ευχαριστώ τον Θεό που σε αυτή την κοινότητα οι ηλικιωμένοι και οι άρρωστοι έχουν φροντίδα. Όταν σε μια κοινότητα δεν υπάρχει φροντίδα γι’ αυτούς τους ανθρώπους, τότε κάτι δεν πάει καλά με την κοινότητα. Σας ζητώ να προσευχηθείτε για μένα, είμαι ηλικιωμένος και λίγο άρρωστος, όμως δεν πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό», είπε ο Πάπας στην ομάδα των πιστών που τον άκουγαν και αποτελούταν από ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μπορεί ο ίδιος όπως ισχυρίστηκε να μην έχει κάτι σοβαρό, όμως προκάλεσε ανησυχία, αφού και στο παρελθόν είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους πως αναμένεται να ζήσει μόνο δύο με τρία χρόνια και η παραμονή του στην θέση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα είναι σύντομη.

Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι ακύρωσε μια σειρά από προγραμματισμένες επισκέψεις, επειδή οι γιατροί του συνέστησαν να ξεκουράζεται περισσότερο και να προσέχει την διατροφή του.

Πηγή: star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook