Φως και ζεστό νερό με ένα κλικ! Χανιώτης φοιτητής αναπτύσσει εφαρμογή που “λύνει τα χέρια” των ΑΜΕΑ

Να αποκτήσουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα τον έλεγχο των ηλεκτρικών συσκευών του χώρου από το κινητό τους τηλέφωνο ή το τάμπλετ, υπόσχεται η έξυπνη εφαρμογή που σχεδιάζει ο Χανιώτης Χριστόφορος-Βασίλειος Κούτσικος, στο πλαίσιο του διδακτορικού του, στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
koutsikosΠρόκειται για μια εφαρμογή διαχείρισης της ηλεκτρικής εγκατάστασης με απομακρυσμένη πρόσβαση για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

“Ήδη στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής μου έρευνας έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου της ηλεκτρικής εγκατάστασης με τη χρήση smartphone ή Η/Υ. Εμβαθύνοντας πλέον η εφαρμογή με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί να παίρνει πρωτοβουλίες βάσει των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη και να τον απαλλάσσει  από διαδικασίες που αφορούν την θερμοκρασία του χώρου, την φωτεινότητα κλπ” εξηγεί ο ίδιος στο zarpanews.gr.

“Η σύλληψη της ιδέας  επήλθε μετά από συζήτηση με άτομο με κινητικές δυσκολίες που εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του  για το ότι πολλές καταστάσεις που θεωρούνται αυτονόητες (να πατήσω το διακόπτη να ανάψει το φως ή να πάω στον ηλεκτρολογικό πίνακα να ανοίξω το θερμοσίφωνα)  πόσο δύσκολο ήταν για την δική του καθημερινότητα χώρια τα προβλήματα μετακίνησης σε ένα χώρο που δεν είναι διαμορφωμένος να καλύψει τις ανάγκες του” τονίζει.

Δωρεάν για τα ΑΜΕΑ

Η εφαρμογή αυτή με το πέρας της έρευνας και ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών που πρέπει να υποβληθεί ώστε να είναι 100% λειτουργική θα διατεθεί δωρεάν σε όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη καθώς και συλλόγους που στηρίζουν την έρευνα αυτή παρέχοντας στο φοιτητή πολύτιμες πληροφορίες για την καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΣκάνδαλο υπεξαίρεσης δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε υποκατάστημα του ΙΚΑ
Επόμενο άρθροΟι ερευνητές βρήκαν μέχρι ποια ηλικία μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ