Φυσική καταστροφή στα Χανιά: Πώς να διαφύγετε, πού να καταφύγετε | Χάρτες

φυσική-καταστροφή-στα-χανιά-πώς-να-δια-722807

Με την τραγική αφορμή της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έδωσε στην δημοσιότητα ψηφιακούς χάρτες με τους χώρους καταφυγής και τους δρόμους διαφυγής του πληθυσμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στον παραπάνω χάρτη αυτό αποτυπώνονται οι δρόμοι διαφυγής των κατοίκων από την πόλη των Χανίων σε περίπτωση απόφασης για γρήγορη εκκένωση. Την ευθύνη για την δράση αυτή την έχει η Ελληνική Αστυνομία που ενδεχομένως θα εφαρμόσει δικά της σχέδια. Αυτό είναι ένας προτεινόμενος σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Χανίων.

Αυτοί, είναι οι χώροι στους οποίου μπορούν να καταφύγουν οι πολίτες τις πρώτες ώρες μετά από ένα καταστροφικό γεγονός:

Οι χάρτες είναι διαδραστικοί και πάνω τους, περιγράφονται και χωροθετούνται με λεπτομέρειες οι χώροι καταφυγής των πολιτών και οι χώροι καταυλισμού ανά δημοτική ενότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ:
https://www.crete.gov.gr/enimerosi/grafeio-typoy/release/chartes-politikis-prostasias-chanion/

zarpanews.gr

One thought on “Φυσική καταστροφή στα Χανιά: Πώς να διαφύγετε, πού να καταφύγετε | Χάρτες

  1. Τραγικότερος χάρτης και τραγικότερο σχέδιο διαφυγής δεν υπάρχει. Μην γίνει τίποτα και χρειαστεί εκκένωση πόλης, χαθήκαμε. Όλες οι δίοδοι διαφυγής διασχίζουν τις Μ. Μπότσαρη και Γογονή που είναι μονίμως μποτιλιασμένες, πόσο μάλλον σε κατάσταση ανάγκης. Θυμάστε με τα χιόνια το μποτιλιάρισμα??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook