Φυλακή σε γιατρό για παιδική πορνογραφία: Φωτογράφιζε παιδιά στο κολυμβητήριο

Με καταθέσεις από εξοργισμένους γονείς μικρών παιδιών, μαρτυρίες αστυνομικών και εν μέσω ενός οικογενειακού δράματος, ολοκληρώθηκε την Τρίτη η δίκη ενός λαρισαίου επιστήμονα, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση με παιδική πορνογραφία.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας καταδίκασε συνταξιούχο οδοντίατρο σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και του επέβαλε επιπλέον χρηματική ποινή 15 χιλιάδων ευρώ γιατί κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος.

Η περίπτωση είχε απασχολήσει έντονα τα ΜΜΕ όλης της Ελλάδας. Ο ηλικιωμένος, τον Μάιο του 2014 βρέθηκε στις κερκίδες του κλειστού κολυμβητηρίου της Λάρισας. Εκείνη την ημέρα διεξάγονταν πανθεσσαλικοί κολυμβητικοί αγώνες, στους οποίους μετείχαν πολλά παιδιά, με τον χώρο των αποδυτηρίων να αποδεικνύεται μικρός για να καλύψει τις ανάγκες του αγώνα.

Έτσι αρκετοί ήταν οι γονείς επέλεξαν να αλλάξουν τα βρεγμένα μαγιό των παιδιών τους στις κερκίδες, για να αποφύγουν τον συνωστισμό. Ο κατηγορούμενος βρήκε την ευκαιρία, σύμφωνα με το δικαστήριο, να τραβήξει φωτογραφίες των παιδιών την ώρα που άλλαζαν με τον φωτογραφικό του φακό.

Οι περισσότεροι γονείς ήταν ανυποψίαστοι όμως κάποιοι αντιλήφθηκαν τις κινήσεις του. Ειδοποίησαν την αστυνομία, οπότε συνελήφθη. Είχε προλάβει να τραβήξει παραπάνω από 200 φωτογραφίες παιδιών ηλικίας 8 έως 10 ετών, στις οποίες απεικονίζονταν τα σώματα των ανηλίκων εντελώς γυμνά ή ημίγυμνα.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ