Φρίκη στο Πακιστάν: Ζευγάρι κλέφτηκε και τους στραγγάλισαν

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν συλληφθεί για τη διπλή αυτή ανθρωποκτονία. Ανάμεσά τους και ο πατέρας του νεαρού. Πολλοί ωστόσο εξακολουθούν να διαφεύγουν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοίκιαζε το νεαρό ζευγάρι είχε ενημερώσει τις δυνάμεις ασφαλείας για την εξαφάνισή τους. Δεν τους είχε δει για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Όταν επέστρεψε στο σπίτι ανακάλυψε ίχνη αίματος.

«Η νεκροψία έδειξε ότι το ζευγάρι στραγγαλίστηκε», δήλωσε ο γιατρός Ροχίνα Χάσαν. Στη συνέχεια οι σοροί τους τοποθετήθηκαν σε σακούλες απορριμμάτων και θάφτηκαν σε νεκροταφείο. Σε ξεχωριστούς τάφους και χωρίς να γίνει τελετή ή προσευχές.

«Οι δύο σκοτώθηκαν στο όνομα της τιμής», σχολίασε ο αξιωματικός της αστυνομίας Κάσιμ Χαμίντ. Σύμφωνα με τις έρευνες, το ζευγάρι σκότωσαν πολλοί συγγενείς τους.

«Ερευνούμε αν την εκτέλεσή τους είχε ζητήσει μια ζίργκα». Ένα παραδοσιακό τοπικό συμβούλιο, όπως εξήγησε ο αξιωματικός της αστυνομίας Αμπίντ Μπαλόχ στους δημοσιογράφους.

280 εγκλήματα τιμής σε 8 μήνες
Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, έναν ανεξάρτητο οργανισμό, τουλάχιστον 280 «εγκλήματα τιμής» (κυρίως εναντίον γυναικών) διαπράχθηκαν από τον Οκτώβριο του 2016 ως τον Ιούνιο του 2017. Ένας αριθμός που προφανώς είναι μικρότερος από τον πραγματικό.

Οι δράστες των εγκλημάτων αυτών σπάνια τιμωρούνται, με τις οικογένειες των θυμάτων να μπορούν να συγχωρήσουν τους δολοφόνους, που είναι συχνά συγγενείς τους, αν τους καταβάλουν ένα ποσό, βάσει του ισλαμικού νόμου.

Ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το 2016 είχε στόχο να σταματήσει την πρακτική αυτή, όμως οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ