Φρένο στην παραβατικότητα θέλει να βάλει ο δήμος Χανίων | Συνάντηση με τον Σύλλογο καταστηματαρχών εστίασης

φρένο-στην-παραβατικότητα-θέλει-να-βά-305750
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Φρένο στην παραβατικότητα στην πόλη των Χανίων σε ότι αφορά την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα επιχειρήσει να βάλει η δημοτική αρχή.

Σήμερα, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Γιώργος Φραγγεδάκης με τον πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης κ. Κώστα Χρυσοχεράκη. Παρόν στην συνάντηση ήταν και η δημοτική σύμβουλος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κα Νάνσυ Αγγελάκη.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Χανίων η σημερινή συνάντηση πραγματοποιείται προκειμένου να ενημερωθούν οι καταστηματάρχες εστίασης για το ότι τα φαινόμενα παραβατικότητας, όπως οι καταλήψεις δημοσίων χωρών, πολεοδομικές παραβάσεις, θέματα πυροπροστασίας των καταστημάτων, αλκοόλ σε ανήλικους κλπ.

Ο κ. Φραγγεδάκης είπε πως αυτού του τύπου οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν την καλοκαιρινή περίοδο που πέρασε και πλέον οι καταστηματάρχες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από εδώ και στο εξής, όλα αυτά τα φαινόμενα θα αντιμετωπίζονται με πολύ πιο αυστηρό τρόπο.

Ο αντιδήμαρχος είπε πως τα καταστήματα έχουν ενημερωθεί για τυχόν παραβάσεις στις οποίες έχουν υποπέσει και πλέον στόχος είναι με την διαδικασία ενημέρωσης που ξεκινάει τώρα οι καταστηματάρχες να έχουν τον χρόνο να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να τηρούν τον νόμο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης κ. Κώστας Χρυσοχεράκης είπε πως η συζήτηση που γίνεται με πρωτοβουλία του δήμου είναι θετική, ενώ σημείωσε πως είναι απαραίτητο να γίνει παρουσία των καταστηματαρχών μια ενημερωτική συζήτηση παρουσία ακόμα και του δημάρχου Χανίων προκειμένου οι ιδιοκτήτες να γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει και τι όχι, καθώς άλλοι είναι οι κανόνες π.χ στο Ενετικό Λιμάνι και άλλα ισχύουν στο κέντρο της πόλης.

Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος κα Νάνσυ Αγγελάκη, είπε ότι οι καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων είναι μεγάλο πρόβλημα και πρέπει όλοι να συμβάλουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα της πόλης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook