Υπάρχει λόγος που το φαγητό μοιάζει τόσο νόστιμο όταν είσαι μεθυσμένος!

υπάρχει-λόγος-που-το-φαγητό-μοιάζει-τό-734979

Και ποιος δεν έχει ψάξει για λίγο φαγητό μετά από μια νύχτα κραιπάλης, αναζητώντας το πλησιέστερο fast food ή κάνοντας επιδρομή στο ψυγείο για περισσεύματα;

Και το αστείο εδώ είναι πως ό,τι κι αν φας, δεν σε απογοητεύει ποτέ, μοιάζοντας ίσως το καλύτερο γεύμα της ζωής σου! Αν γευτείς βέβαια το ίδιο έδεσμα νηφάλιος, ενδέχεται να μη σε ικανοποιήσει, κάνοντας το πράγμα αρκούντως παράξενο.

Κάτι που επιβεβαιώνει και η επιστήμη. Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε νωρίτερα το 2018 στην επιθεώρηση «Nature Communications», οι ερευνητές βρήκαν πως τα ποντίκια έτρωγαν σημαντικά περισσότερο όταν τα πότιζαν με αλκοόλ για τρεις μέρες στη σειρά απ’ ό,τι όταν ήταν νηφάλια. Αναλύοντας τον εγκέφαλο των ποντικιών, είδαν πως συγκεκριμένοι νευρώνες ήταν πιο δραστήριοι μετά την κατανάλωση αλκοόλ, το οποίο απελευθερώνει ένα πεπτίδιο (οργανικές ενώσεις αμινοξέων) που μας κάνει να θέλουμε να τρώμε ακόμα και αν δεν πεινάμε.

Και το κάνει αυτό αναστέλλοντας τη δράση της λεπτίνης, της πρωτεϊνικής ορμόνης που ρυθμίζει την ενεργειακή πρόσληψη και την όρεξή μας τελικά. Γι’ αυτό και τα φαγητά μοιάζουν τόσο νόστιμα όταν είσαι μεθυσμένος, γιατί ο οργανισμός μάς κάνει να θέλουμε να φάμε τα πάντα, ξεγελώντας την αίσθηση της πείνας. Και όταν πεινάς, είναι γνωστό πως βρίσκεις τα πάντα πεντανόστιμα.

Είναι όμως και το άλλο: πως το αλκοόλ επηρεάζει επίσης και τον τρόπο που επεξεργάζεται ο εγκέφαλος τη γεύση, κάνοντας όλα να μοιάζουν ακαταμάχητα.

Αυτό αναλύει στο παρακάτω βίντεο και ο παρουσιαστής των DNews, Jules Suzdaltsev, εξηγώντας πως το αλκοόλ είναι «θερμιδικά πυκνό»:

Πηγή: medicalnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook