Τσίπρας: Καθαρή εντολή τετραετίας από τον ελληνικό λαό

τσίπρας-καθαρή-εντολή-τετραετίας-από-278807

Τις κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγηση του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως στόχος είναι η καθαρή εντολή ενώ απέκλεισε την μετεκλογιοκή συνεργασία με με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

Παράλληλα σημείωσε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασύνταξης του κόμματος και εξωστρεφούς δράσης, συνάντησής μας με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού σώματος, αποτελούμενο από τα μέλη της ΚΕ, των μελών νομαρχιακών επιτροπών και βουλευτών, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό πρόγραμμα.

Ο Α.Τσίπρας επεσήμανε ότι δεν πρέπει η εκλογική μάχη να μετατραπεί σε έναν εμφύλιο της Αριστεράς, αλλά « θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης, αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ. Στόχος μας να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, για την υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών, για τον σταδιακό απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια».

Τέλος, διευκρίνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές είναι ο ελληνικός λαός να κρίνει αν σωστά παλέψαμε στη σκληρή διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες.

«Αν σωστά στο τέλος επιλέξαμε να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε μια μαζική οικονομική καταστροφή. Αν υπάρχει κάποιος άλλος που θα μπορούσε στις δεδομένες συνθήκες και συσχετισμούς να φέρει μια καλύτερη συμφωνία. Και εν τέλει ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους».

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας

«Στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ- υπό τη διευρυμένη της σύνθεση- ξεκίνησε η προεκλογική προετοιμασία του κόμματος. Σε κλίμα ομοφωνίας , τονίστηκε ότι το κόμμα προχωρά ενωμένο στις εκλογές, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσουν και οι επιτροπές προετοιμασίας του εκλογικού αγώνα (πρόγραμμα-επικοινωνία-ψηφοδέλτια- οργανωτικό).

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε για το προσεχές Σαββατοκύριακο, η σύγκληση πανελλαδικής συνδιάσκεψης, με συμμετοχή των μελών της ΚΕ, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό-κυβερνητικό πρόγραμμα».

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook