Τρόμος στον Καναδά: Ένοπλες επιθέσεις σε τρία σημεία στην Οττάβα | Photos

τρόμος-στον-καναδά-ένοπλες-επιθέσεις-178630

ottawa1Να παραμείνουν στα σπίτια τους, μακρυά από πόρτες και στέγες καλούν τους πολίτες οι Αρχές του Καναδά, έπειτα από τις ένοπλες επιθέσεις που σημειώθηκαν σε τρία σημεία της πρωτεύουσας, Οττάβα.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης, στο Μνημείο των Πεσόντων. Στρατιώτης που φρουρούσε το Μνημείο δέχθηκε πυρά από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο.

ottawa2Λίγο αργότερα οι δράστες κινήθηκαν προς το κτίριο του Κοινοβουλίου, όπου σημειώθηκαν νέοι πυροβολισμοί, με τους αυτόπτες μάρτυρες να μιλούν για περισσότερες από 30 ριπές εντός του κτιρίου, το οποίο εν συνεχεία αποκλείστηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας.

ottawa3Να σημειωθεί ότι τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας, Στίβεν Χάρπερ, όσο και οι βουλευτές απομακρύνθηκαν από το Κοινοβούλιο με ασφάλεια.

ottawa4Έπειτα από λίγα λεπτά κάτοικοι της Οττάβα άκουσαν πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο, κοντά στο Κοινοβούλιο.

ottawa5Σύμφωνα με τις καναδικές Αρχές, στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ή τρεις ένοπλοι, ένας εκ των οποίων φέρεται ως νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

ottawa6Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBC, οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα έκλεισαν για το κοινό, ενώ αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι το FBI ανέβασε το επίπεδο συναγερμού στο «κόκκινο».

ottawa7zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook