Τραγωδία… Νεκροί δύο φοιτητές στα Χανιά μετά από τροχαίο | Photos

τραγωδία-νεκροί-δύο-φοιτητές-στα-χαν-573721

Θρήνος στα Χανιά από τον χαμό δύο νέων ανθρώπων – Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 20χρονος οδηγός του αυτοκινήτου-Μαρτυρία «σοκ» στο zarpanews.gr: Πετάχτηκαν σε απόσταση 20 μέτρων

Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί στα Χανιά, στα Κουνουπιδιανά, κοντά στην πύλη του Πολυτεχνείου Κρήτης, όταν δύο φοιτητές,  παρασύρθηκαν από διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο.Ένα αγόρι 19 ετών και ένα κορίτσι 20 ετών είχαν βγάλει βόλτα τον σκύλο τους όταν παρασύρθηκαν από Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα. Από το τροχαίο σκοτώθηκε και ο σκύλος.Η τρελή πορεία του αυτοκινήτου δεν ανακόπηκε ούτε όταν παρέσυρε τους άτυχους νέους καθώς στην συνέχεια προσέκρουσε και σε σταθμευμένη μηχανή.

Σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο zarpanews.gr, η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε, τα σώματα των δύο άτυχων νέων πετάχτηκαν πολλά μέτρα μακριά από το σημείο που έγινε το τροχαίο. Όπως λέει ο ίδιος, το θέαμα που αντίκρισε ήταν συγκλονιστικό, με τον σκύλο νεκρό στην άκρη του δρόμου και πιο πέρα τα δυο παιδιά σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Η κοπέλα ήταν νεκρή, ακριβώς δίπλα στο εικονοστάσι που έχει χτιστεί για θύμα άλλου τροχαίου ενώ ο νεαρός φαινόταν να έχει ακόμα τις αισθήσεις του.

Στον εισαγγελέα ο οδηγός

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα Χανιών αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ο 20χρονος οδηγός του ΙΧ που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Δεν είχαν ταυτότητες

Την ίδια ώρα μέχρι και νωρίς το μεσημέρι, συνεχίζονταν οι προσπάθειες για την ταυτοποίηση των δύο παιδιών καθώς δεν είχαν πάνω τους στοιχεία ταυτότητας. Τελικά πρόκειται για έναν 19χρονο και μια 20χρονη με καταγωγή από την Αθήνα, δείτε ΕΔΩ.

zarpanews.gr | Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκουλούδης, Ηλίας Κάκανος

12 thoughts on “Τραγωδία… Νεκροί δύο φοιτητές στα Χανιά μετά από τροχαίο | Photos

  1. Πρεπει να πιασεις αυτο το μπασταρδι και να το χτυπάς κατω μεχρι να λιωσει!!!(Κι αν ειναι ανηλικος και τον κυρη του μαζι!!!)

  2. Παράθεμα: Συγνώμη | sostegr
  3. Τι να πεις στους γονείς που έστειλαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στα Χανιά και τα σκότωσε ο ασυνείδητος! Και δυστυχώς τέτοιοι υπάρχουν πολλοί, ειδικά στα Χανιά (γιατί άραγε;).
    Θα πρέπει να τοποθετηθούν φανάρια στην είσοδο του πολυτεχνείου ώστε να ανακόβεται η ταχύτητα των διερχόμενων αυτοκινητων από και προς τα Χανιά, αλλά να εξυπηρετούνται και όσοι στρίβουν για το πολυτεχνείο με ασφάλεια.
    Αν ωστόσο, δεν αλλάξει η οδηγική συμπεριφορά των Χανιωτών, δυστυχώς θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα.
    Κρίμα και πάλι κρίμα για τα παιδιά.

  4. ΟΣΟ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ. ΤΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ/ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΛΛΑ ΑΘΩΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΕΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ Ο ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΘΑ ΚΑΤΕΛΗΓΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ! ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ… ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ….

  5. Λυπάμαι πολύ για τα νέα παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα.
    Επίσης λυπάμαι και για όσους καπηλεύονται τέτοιες στιγμές για να βγάλουν τη χολή τους και να το παίξουν εκ των ύστερων προφήτες.
    Βέβαια όταν μπουν στο αμάξι και κλείσουν την πόρτα κάνουν ακριβώς τα ίδια με το παλικάρι που έτρεχε και παρέσυρε θανάσιμα τα 2 παιδιά.
    Οι αριθμοί των τροχαίων το επιβεβαιώνουν. Όλοι κατακεραυνώνουν, αλλά ο φόρος αίματος δεν λέει να μειωθεί.
    Λίγο παράδοξο δεν νομίζετε;

  6. Αγαπητοί Κύριοι και Κυρίες των «φαναριών»…
    Ποίος σας είπε οτι μόνο όσοι παραβιάζουν φωτεινούς σηματοδότες είναι δολοφόνοι;
    Γιατί κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας με τα δήθεν φανάρια που θα άλλαζαν την κατάσταση;
    Ποιος από όλους αυτούς που παραβιάζουν τον ΚΟΚ σε τέτοιο βαθμό θα υπολόγιζε τα φανάρια,έστω και αν υπήρχαν εκεί;
    Καθημερινά βλέπω το 70-80% των οδηγών αυτοκινήτων να βγάζουν φλας είτε την ίδια στιγμή που στρίβουν είτε καθόλου.
    Στην Ελλάδα, αν και ο ΚΟΚ απαγορεύει τις προσπεράσεις στους δρόμους με συνεχής διαχωριστική λωρίδα, ισχύει ο άτυπος νόμος που τα δίκυκλα
    το κάνουν,ειδικά μέσα στις πόλεις. Γιατί ο ανεγκέφαλος οδηγός αυτοκινήτου να στρίψει χωρίς φλας,αφού ξέρει από νωρίς οτι θέλει να στρίψει εκεί;
    Μηχανάκια, ποδήλατα, ακόμα και αυτοκίνητα να παραβιάζουν το «κόκκινο».
    Το οτι δεν συμβαίνει πάντα κάτι παρόμοιο, δε σημαίνει οτι όλα είναι ρόδινα.
    Γιατί να περάσει ένα ποδήλατο με κόκκινο σηματοδότη και το μηχανάκι που έρχεται από διαφορετική κατεύθυνση να χάσει τον έλεγχο στην προσπάθειά του
    να σταματήσει και να σκοτώσει τον ίδιο του τον εαυτό αντί τον ποδηλάτη;
    Δε βρίσκομαι πολύ καιρό στα Χανιά, αλλά πραγματικά με έχει τρομάξει πολύ η κατάσταση που επικρατεί.
    Οι οδηγοί δεν αδιαφορούν απλά για τους υπόλοιπους, αλλά και για τις ζωές αυτών.
    Ενα καλοκαίρι ακόμα κοντεύει να περάσει και ποτέ δεν είδα την τροχαία στην ίδια ευθεία που σκοτώθηκαν τα δυο αυτά παιδιά. Μια ευθεία που ολημερίς φιλοξενεί
    ασυνείδητους οδηγούς που τρέχουν μανιωδώς και που συχνά αργά το βράδυ τα πιτσιρίκια κάνουν κόντρες με τα μηχανάκια τους, χωρίς φώτα,
    χωρίς να νοιάζονται για την ίδια τους τη ζωή.
    Και τώρα, οι περισσότεροι, θα κατηγορήσουν αυτόν τον οδηγό αλλά βγαίνοντας από τα σπίτια τους θα περάσουν τον πρώτο κόκκινο σηματοδότη, θα στρίψουν χωρίς φλας,
    θα παραβιάσουν το STOP και θα κάνουν προσπέραση στο πρώτο αυτοκίνητο που θα βρουν μπροστά τους, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους που θα κάνουν το ίδιο.

  7. Ο δρομος εξω απο το Πολυτεχνειο ειναι πολυ επικινδυνος κυριως οταν θες να διασταυρωσεις. Και αυτο το βλεπουμε καθε μερα ως φοιτητες. Χρειαζεται οπωσδηποτε μια υπεργεια διαβαση πεζων, αλλιως θα θρηνησουμε και αλλα νεα παιδια. Ειδικα οταν ερχεται το λεωφορειο στην απεναντι πλευρα και τα παιδια τρεχουν να διασταυρωσουν για να το προλαβουν, ειναι πολυ επικινδυνο.

  8. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Δημήτρη Μ.Απο την στιγμή που βλέπουμε ότι οχι μόνο δεν αλλάζει η παιδεία (πιτσιρικάς ο οδηγός)αλλά και ποσα ακόμα ανάλογα παραδείγματα αν ψάξεις σε παλιότερο χρόνο , πάλι με νεαρούς οδηγούς εμπλεκόμενους σε σοβαρά τροχαία ,καταλάβενεις ότι αυτή η καραμέλα ,περι παιδείας ,πρέπει να σταματήσει. Ειναι χούι να το πω απλά, που αναπαράγεται βρίσκοντας μιμητές ειδικά νεαρά ατομα μέσα στην στενή κοινωνία που ζούμε,και όπως λέει και η παροιμία πρώτα βγενει ή ψυχή και μετά το χούι. Πόσες όμως ψυχές πρέπει να θυσιαστούν για να το καταλάβουμε αυτό? Έχω παρατηρήσει εδώ και αρκετό καιρό ότι στα πιο σοβαρά τροχαία θα έχεις εμπλεκόμενους εκτός από νεαρά άτομα οπως έγραψα παραπάνω ,και ατομα μεγάλης ηλικίας.Αυτο από μόνο του φανερώνει πολλά,για αυτό λοιπόν αυτοί που είναι ταγμένοι στο να θεσπίζουν νόμους κτλ πρέπει να ξαναδούν το θέμα με την σοβαρότητα που του αρμόζει και να θεσπιστούν όροι και ποινές,και όταν λέμε ποινές εννοούμε ποινές….και όχι πάρε πίσω της πινακίδες επειδή είναι δεκαπενταυγουστος ή να πας στο χωριό σου να ψηφίσεις την προεκλογική περίοδο.
    Υ. Γ Στο ίδιο σημείο πριν από λίγες ημέρες κατευθυνόμενος από Κουνουπιδιανα προς Χανιά, προπορευόμενο αυτοκίνητο τύπου τζιπ με οδηγό μια γυναίκα 70+ μαΐων αποφάσισε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο εντελώς ξαφνικά και να επιχειρήσει αναστροφή (προς Κουνουπιδιανα)με έσωσε η τήρηση απόστασης ασφαλείας.

  9. Το συγκεκριμένο δρόμο τον ξέρω σαν την τσέπη μου, γιατί προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Πολυτεχνείο Κρήτης τα έκανα. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ επικίνδυνη, με πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη της Πολεοδομίας.

    Στο σημείο του δυστυχήματος, είναι προφανές από τις φωτογραφίες ότι παραβιάζεται η οικοδομική γραμμή και δεν υπάρχει πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να βρεθούν εκτεθειμένα στο ΔΡΟΜΟ. Στα σημεία που ανήκουν στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο Πολυκλαδικό υπάρχει πεζοδρόμιο. Η Πολεοδομία προφανώς δεν ασχολήθηκε να επιβάλει στον ιδιοκτήτη να περιορίσει το οικόπεδό του. Δεν θεώρησε κανένας από την Πολεοδομία Χανίων ότι το να υποχρεώνεις τους πεζούς να βγαίνουν ξαφνικά στο οδόστρωμα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ισοδυναμεί με απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

    Αλλά και πιο μετά, δηλαδή αμέσως μετά το κτίριο Χειλαδάκη, στο οποίο στεγάζονταν παλιά το Μηχανογραφικό Κέντρο και τα εργαστήρια Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων του ιδρύματος, ο δρόμος στενεύει απότομα λόγω κτιρίου που βρίσκεται εκεί και του οποίου η περίφραξη τρώει όλη την οικοδομική γραμμή, χωρίς να αφήνει καθόλου χώρο για πεζοδρόμιο. Οι υπεύθυνοι της Πολεοδομίας στα Χανιά και πάλι δεν ασχολήθηκαν να υποχρεώσουν τους ιδιοκτήτες να σεβαστούν την οικοδομική γραμμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook