Τραγικό: Του έκοψαν το πόδι γιατί τον δάγκωσε αράχνη

Ο 46ρονος Andy Perry έγινε δυστυχώς ο πρώτος Βρετανός που χάνει πόδι εξαιτίας δαγκώματος αράχνης.

Ο πατέρας δύο παιδιών και αρχιτέκτονας τοπίου άρχισε να πονάει μια μέρα του 2015 στην πλάτη. Ο πόνος ήταν τόσο αφόρητος που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο του Λέστερ, όπου διέγνωσαν σήψη και νεφρική ανεπάρκεια.

Στις επόμενες βδομάδες, η μόλυνση υποχώρησε, αλλά ο Andy έμεινε με λεμφοίδημα στο πόδι, ένα ανατριχιαστικό πρήξιμο που έκανε την επιδερμίδα του να ξεφλουδίζει. Και λέει μάλιστα πως ο πόνος ήταν τόσο ανείπωτος που σκεφτόταν να κόψει το πόδι του.

Οι γιατροί είδαν τελικά ένα σημαδάκι στο πόδι, που σε αντιπαραβολή με τις άλλες εξετάσεις υπέδειξε πως τον είχε δαγκώσει αράχνη, αυτή που αποκαλούν «ψεύτικη χήρα». «Είπαν πως έμοιαζε με δάγκωμα αράχνης», λέει ο ίδιος, «κατέληξαν πως ήταν ψεύτικη χήρα, καθώς έχει τη φήμη πως δαγκώνει ανθρώπους».

AP_071105024948

Ο άντρας ταλαιπωρήθηκε για μήνες και μήνες, με θεραπείες και σούρτα-φέρτα στο νοσοκομείο. Κανείς χειρουργός δεν αναλάμβανε μάλιστα τον ακρωτηριασμό, καθώς το πόδι ήταν πρησμένο και η κατάσταση ιδιαιτέρως δύσκολη. «Στο τέλος έπρεπε να τους απειλήσω πως θα κόψω μόνος μου το πόδι με ένα αλυσοπρίονο, γιατί είχα γίνει εντελώς απελπισμένος», λέει ο ίδιος.

Με αυτά και με αυτά, φτάσαμε στις 13 Μαρτίου 2018 για να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό, η μόλυνση επέμενε όμως και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Το τραύμα δεν επουλώνεται και η οδύσσειά του είναι συνεχιζόμενη, μετρώντας ήδη τρία χρόνια ταλαιπωρίας και φρίκης.

«Το πλάνο είναι να επουλωθεί το πόδι, να βάλω ένα προσθετικό και να επιστρέψω στη δουλειά αυτή τη χρονιά ή την επόμενη», λέει αποκαρδιωμένος, καθώς η επιχείρησή του έχει ήδη ναυαγήσει αφού πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια στο κρεβάτι.

Και πλέον μαζεύει λεφτά για να φτιάξει πρόσβαση για το αναπηρικό καροτσάκι στον κήπο του, ώστε να μπορεί τουλάχιστον να βγαίνει έξω και να χαίρεται τα παιδιά του

newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ