Το 41% των Αμερικανών δεν ξέρει τι ήταν το Auschwitz

Τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκαν σήμερα δείχνουν ότι οι Αμερικανοί αγνοούν βασικά γεγονότα που αφορούν το Ολοκαύτωμα. Το 58% δήλωσε ωστόσο, πως μπορεί να ξανασυμβεί.

Έρευνα που διενήργησε η Claims Conference, οργάνωση που εκπροσωπεί τους Εβραίους, στις διαπραγματεύσεις για τις αποζημιώσεις και την αποκατάσταση της φήμης των θυμάτων που δολοφόνησαν οι Nazi και δημοσιεύτηκε σήμερα, δείχνει πως το 41% των ερωτηθέντων, στις ΗΠΑ, δεν μπορούν να απαντήσουν στην ερώτηση “τι ήταν το Auschwitz”. Το ποσοστό αυτό, στην κατηγορία των millennials (των γεννημένων από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000) φτάνει στο 66%.

Το 31% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως λιγότεροι από δυο εκατομμύρια Εβραίοι δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα, με τον πραγματικό αριθμό να πλησιάζει στα έξι εκατομμύρια. Επτά στους 10 (70%) εξήγησαν ότι με το πέρασμα των χρόνων μειώνονται αυτοί που ενδιαφέρονται για το τι ήταν το Ολοκαύτωμα.

Το 58% πιστεύει πως μπορεί να ξανασυμβεί. Παρ’ ότι υπήρχαν περισσότερα από 40.000 στρατόπεδα συγκέντρωσης και ghettos στην Ευρώπη, το 45% των Αμερικανών δεν μπορεί να ονομάσει έστω ένα. Οι 9 στους δέκα είπαν πως όλοι οι μαθητές θα έπρεπε να διδάσκονται για το Ολοκαύτωμα, στα σχολεία.

Οι 8 στους δέκα απάντησαν πως αυτό χρειάζεται, ώστε να μη ζήσει ο κόσμος ανάλογη τραγωδία. Δείτε και τον τελευταίο πίνακα, σύμφωνα με τον οποίον το 15% των ενήλικων Αμερικανών πιστεύει πως πρέπει να επιτρέπεται σε όσους επιθυμούν, να χρησιμοποιούν σλόγκαν των Νazi και τα σύμβολα τους. Το 11% υποστήριξε πως είναι αποδεκτό για το όποιο άτομο να πιστεύει στις απόψεις των Νazi.

Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ