Το φεστιβάλ «Αναιρέσεις» στα Χανιά

Το φεστιβάλ Αναιρέσεις θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη και το Σάββατο 1 Οκτώβρη, στα Χανιά, με πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που επιχειρούν να προσεγγίσουν κορυφαία ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ένα τέτοιο φεστιβάλ κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαίο σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι «δανειστές» ΕΕ-ΔΝΤ επιχειρούν να επιβάλλουν νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Καλείται να συμβάλλει με το δικό του τρόπο στην πάλη για την ανατροπή των παλιών και νέων αντιλαϊκών πολιτικών, στην αναγκαία αντεπίθεση του μαζικού κινήματος, της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του μετώπου της, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με το φετινό του σύνθημα «Δεν θα γίνουμε χαμένη γενιά. Νέοι αγωνιζόμαστε νέοι θα νικήσουμε» στοχεύει στο να αποτελέσει το φεστιβάλ της νεολαίας που αρνείται να γίνει χαμένη γενιά, όπως θέλει το σύστημα, αλλά μαθαίνει να αγωνίζεται, μαθαίνει να νικά.

Επιδιώκουμε οι Αναιρέσεις να είναι μια μεγάλη γιορτή, μια όαση πολιτισμού των κάτω, της σύγχρονα λαϊκής και νεολαιίστικης έκφρασης. Συναυλίες, stand up comedy, συζητήσεις, βιβλιοπωλείο και μια σειρά άλλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες θα φιλοξενούνται για 2 μερόνυχτα στο χώρο του φεστιβάλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη

18.00 συζήτηση:

Της γης οι κολασμένοι:

για μια σύγχρονη αντικαπιταλιστική απάντηση στην προσφυγική κρίση

ομιλητές:

Ντίνα Ρέππα, μέλος του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Σωματείων-Συλλόγων-Συλλογικοτήτων, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Γιάννης Κυριακάκης, περιφερειακός σύμβουλος με την Ανυπόταχτη Κρήτη

20.30 stand up comedy show:

Βύρων Θεοδωρόπουλος – Μιχάλης Μαθιουδάκης

21.30 συναυλία:

Μάνος Μαλαξιανάκης

IMAM BAILDI

Σάββατο 1 Οκτώβρη

18.00 συζήτηση:

70 χρόνια από τον Εμφύλιο,

δυνατότητες και προοπτικές ενός λαού που αντιστέκεται

ομιλητές:

Γιώργος Μιχαηλίδης, ιστορικός, μέλος της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Γιώργος Κρεασίδης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

21.00 συναυλία:

the Dragons

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ