Το υπονοούμενο του Κυριάκου για την Σούδα

Μπορεί η ΝΔ να ασκεί αντιπολίτευση επί παντός επιστητού και… όχι μόνο, όμως όταν πρόκειται για τις ΗΠΑ, τότε όλοι σοβαρεύουν.

Έτσι, χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ προέβη σε…επίδειξη υπευθυνότητας, αναγνωρίζοντας δημοσίως πόσο μεγάλη ευκαιρία συνιστά η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και η σημερινή συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φρόντισε να στείλει και ένα σαφές μήνυμα στον πρωθυπουργό που κατάλαβαν μόνο όσοι ενδιαφέρονται… αρμοδίως αλλά και όσοι ξέρουν να διαβάζουν την προσεκτικά διαλεγμένη διπλωματική γλώσσα πίσω από τις γραμμές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεκριμένα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να διασφαλίσει μια επωφελή συμφωνία μακράς πνοής για τη βάση της Σούδας και την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, που θα αναγνωρίζει εμπράκτως τον περιφερειακό ρόλο της Ελλάδας.

Όχι μια οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά μια συμφωνία εθνικά ωφέλιμη», όπως χαρακτηριστικά είπε. Σε απλά ελληνικά: η ΝΔ δεν πρόκειται να ασκήσει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση αν παραχωρήσει για 5 ή και περισσότερα χρόνια τη Σούδα. Αρκεί να πάρει σοβαρά ανταλλάγματα…

matrix24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ