Το ΠΑΓΝΗ στην κορυφή των προτιμήσεων σε όλη τη χώρα | Μακριά από μας…

pagnhΜόλις 30 νοσοκομεία σηκώνουν το φορτίο της νοσηλείας των ασθενών στη χώρα μας και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα με ποσοστό 2,8%.

Με αυτά τα δεδομένα, οι επιτελείς του υπουργείου Υγείας αναζητούν για τα νοσοκομεία … πρώτης γραμμής, νέο ρόλο καθώς -με τον έως τώρα σχεδιασμό τουλάχιστον- δεν προβλέπονται λουκέτα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το 2012, 2,17 εκατομμύρια ασθενών (δηλαδή 1,23 εκατομμύρια νοσηλευθέντες) στριμώχτηκε στο ένα τέταρτο του υγειονομικού χάρτη της τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, τα όριά τους δοκιμάζουν σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων Ευαγγελισμός, Αττικό, Γ. Γεννηματάς αλλά και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων στο Ηράκλειο και στα Ιωάννινα.

esyΑρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι ένας στους 10 ασθενείς επέλεξε πέρυσι ένα από αυτά τα πέντε νοσηλευτικά ιδρύματα. Μονόδρομο για δωρεάν ιατρική περίθαλψη αποτελούν και τα ελάχιστα νοσοκομεία ειδικού ρόλου.

Πηγή: prismanews

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΗ κυβέρνηση των “μας κάνατε τα τρία δυο”
Επόμενο άρθροΗ συγκινητική ιστορία της έφηβης Ελληνίδας πρωταθλήτριας καράτε που κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο! | Photos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ