Το ξέσπασμά της Δέσποινας Βανδή για το εκπαιδευτικό σύστημα και τις πανελλήνιες!

Σε πυρετό εξετάσεων βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η Δέσποινα Βανδή! Φυσικά δεν δίνει η ίδια αλλά η κόρη της, Μελίνα, με την περήφανη μαμά να βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της και σε ό,τι χρειάζεται η μικρή. Η αγαπημένη τραγουδίστρια είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ό,τι αφορά τα παιδιά και ειδικά από τότε που έγινε μητέρα και η ίδια. Συχνά δίνει τις συμβουλές της και τις προτροπές της μέσα από τα social media θέλοντας να εμπνεύσει κι άλλο κόσμο.

Αυτή την φορά, η Δέσποινα έδειξε την απογοήτευσή της για το εκπαιδευτικό σύστημα για το πόσο δύσκολο είναι πλέον να περάσουν οι μαθητές σε ανώτατα ιδρύματα, με σκοπό να σπουδάσουν αυτό που αγαπούν.

«Μια βόλτα και πίσω στο σπίτι για…διάβασμα! Πάλι καλά που δίνουν μόνο 4 μαθήματα πια! Παρόλα αυτά εύχομαι κάποια στιγμή – σύντομα – να ανοίξει ο δρόμος προς την πανεπιστημιακή εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις! Να έχουν όλοι τη δυνατότητα να φοιτήσουν όπου θέλουν γιατί το δύσκολο είναι να τελειώσεις μια σχολή. Ασφαλώς να υπάρχουν κάποια κριτήρια αξιολόγησης αλλά και πάλι λέω πως θέλει κόπο να αποκτήσεις ένα πτυχίο και εκεί πρέπει να εστιάσουμε κατά την ταπεινή μου γνώμη!

Την έχω κάνει τη διαδρομή αυτή και ξέρω πως είναι να σε κυριεύει το άγχος της ημέρας που κρίνονται όλες σου οι προσπάθειες. Κι έχω δει παιδιά όλα αυτά τα χρόνια να φεύγουν,να μαθαίνουν τη γλώσσα της χώρας που πάνε(και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που είναι επιλογή τους το εξωτερικό) για να ασχοληθούν με αυτό τελικά που αγαπάνε μιας και δεν κατάφεραν να περάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια!

Και οι γονείς να αγωνιούν και να ξοδεύουν στερούμενοι αλλά πράγματα από την ποιότητα της ζωής τους για το καλό των παιδιών τους! Ποιον βολεύει σε τελική ανάλυση μια τέτοια πραγματικότητα;», αναρωτήθηκε η Δέσποινα Βανδή, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Δες την ανάρτηση της τραγουδίστριας:

Μια βόλτα και πίσω στο σπιτι για…διάβασμα!Πάλι καλά που δίνουν μόνο 4 μαθήματα πια!Παρολα αυτά ευχομαι κάποια στιγμή -σύντομα -να ανοίξει ο δρόμος προς την πανεπιστημιακή εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις!Να έχουν όλοι τη δυνατότητα να φοιτήσουν όπου θέλουν γιατί το δυσκολο είναι να τελειώσεις μια σχολή.Ασφαλως να υπάρχουν κάποια κριτήρια αξιολόγησης αλλά και πάλι λέω πως θέλει κόπο να αποκτήσεις ένα πτυχίο και εκεί πρέπει να εστιάσουμε κατα την ταπεινή μου γνώμη! Την έχω κάνει τη διαδρομή αυτή και ξέρω πως είναι να σε κυριεύει το άγχος της ημέρας που κρίνονται όλες σου οι προσπάθειες.Κι έχω δει παιδιά όλα αυτά τα χρονια να φεύγουν,να μαθαίνουν τη γλώσσα της χώρας που πάνε(και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που είναι επιλογή τους το εξωτερικό) για να ασχοληθούν με αυτό τελικά που αγαπάνε μιας και δεν καταφεραν να περάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια! Και οι γονείς να αγωνιούν και να ξοδεύουν στερούμενοι αλλα πράγματα από την ποιότητα της ζωής τους για το καλό των παιδιών τους! Ποιον βολεύει σε τελική ανάλυση μια τέτοια πραγματικότητα;

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despina Vandi (@desp1navandi) στις

Πηγή: tlife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ